Κίνα: 150.000 κάτοικοι εκκένωσαν τα σπίτια τους για να περάσει η «περιπλανώμενη αγέλη» ελεφάντων

Κίνα: 150.000 κάτοικοι εκκένωσαν τα σπίτια τους για να περάσει το κοπάδι των ασιατικών ελεφάντων Facebook Twitter
CCTV
0

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους που βρίσκονταν στην πορεία ενός κοπαδιού μεταναστευτικών ελεφάντων, όπως δήλωσαν Κινέζοι αξιωματούχοι.

Οι αρχές στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν φοβούνται τη σύγκρουση μεταξύ κατοίκων και των 14 ασιατικών ελεφάντων που βρίσκονται σε κίνηση επί μήνες τώρα. Ο ένας από αυτούς έχει ήδη επιστρέψει στο φυσικό καταφύγιο.

Περισσότεροι από 25.000 αστυνομικοί παρακολουθούν το κοπάδι, με οχήματα και drones, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα προστατευόμενα ζώα άφησαν ένα φυσικό καταφύγιο στη Γιουνάν πριν από περίπου 17 μήνες.

Έκτοτε έχουν γίνει διεθνή πρωτοσέλιδα για το εξαιρετικό ταξίδι των 500 χιλιομέτρων που διανύουν περιπλανώμενοι σε χωράφια, χωριά και πόλεις, τρώγοντας σοδειές αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και καταστρέφοντας κτίρια.

Καθώς το κοπάδι πλησίαζε τους οικισμούς, οι κάτοικοι της περιοχής μεταφέρθηκαν προσωρινά σε άλλα καταλύματα. Μέχρι τον Ιούνιο τα ζώα είχαν φτάσει στα περίχωρα της επαρχιακής πρωτεύουσας Κούνμινγκ.

Οι προσπάθειες να απομακρυνθούν και να σταλούν πίσω στο φυσικό καταφύγιο του Mengyangzi αρχικά απέτυχαν, αλλά τελικά το κοπάδι γύρισε και άρχισε να κατευθύνεται προς το φυσικό του περιβάλλον.

Ο Wan Yong, επικεφαλής της ομάδας που παρακολουθεί τους ελέφαντες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι το κοπάδι είχε διασχίσει τον ποταμό Yuanjiang και συνέχιζε να κατευθύνεται νότια.

Χρησιμοποιήθηκαν ηλεκτρικοί φράχτες, δολώματα και τεχνητοί δρόμοι για να διασφαλιστεί ότι τα ζώα ακολουθούν τη σωστή διαδρομή.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι σαφές γιατί οι ελέφαντες εγκατέλειψαν το συνηθισμένο τους περιβάλλον για να ξεκινήσουν το ταξίδι αυτό. Μερικοί εικάζουν ότι ένας άπειρος ηγέτης μπορεί να παρέσυρε το κοπάδι, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι οι ελέφαντες θα μπορούσαν να έψαχναν για έναν νέο βιότοπο.

Ο ασιατικός ελέφαντας είναι είδος υπό εξαφάνιση. Η Κίνα έχει μόνο περίπου 300 άγριους ελέφαντες, που ζουν κυρίως, όπως το περιπλανώμενο κοπάδι, στα νότια της επαρχίας Γιουνάν.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM