Κίνα: 150.000 κάτοικοι εκκένωσαν τα σπίτια τους για να περάσει η «περιπλανώμενη αγέλη» ελεφάντων

Κίνα: 150.000 κάτοικοι εκκένωσαν τα σπίτια τους για να περάσει το κοπάδι των ασιατικών ελεφάντων Facebook Twitter
CCTV
0

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους που βρίσκονταν στην πορεία ενός κοπαδιού μεταναστευτικών ελεφάντων, όπως δήλωσαν Κινέζοι αξιωματούχοι.

Οι αρχές στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν φοβούνται τη σύγκρουση μεταξύ κατοίκων και των 14 ασιατικών ελεφάντων που βρίσκονται σε κίνηση επί μήνες τώρα. Ο ένας από αυτούς έχει ήδη επιστρέψει στο φυσικό καταφύγιο.

Περισσότεροι από 25.000 αστυνομικοί παρακολουθούν το κοπάδι, με οχήματα και drones, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα προστατευόμενα ζώα άφησαν ένα φυσικό καταφύγιο στη Γιουνάν πριν από περίπου 17 μήνες.

Έκτοτε έχουν γίνει διεθνή πρωτοσέλιδα για το εξαιρετικό ταξίδι των 500 χιλιομέτρων που διανύουν περιπλανώμενοι σε χωράφια, χωριά και πόλεις, τρώγοντας σοδειές αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και καταστρέφοντας κτίρια.

Καθώς το κοπάδι πλησίαζε τους οικισμούς, οι κάτοικοι της περιοχής μεταφέρθηκαν προσωρινά σε άλλα καταλύματα. Μέχρι τον Ιούνιο τα ζώα είχαν φτάσει στα περίχωρα της επαρχιακής πρωτεύουσας Κούνμινγκ.

Οι προσπάθειες να απομακρυνθούν και να σταλούν πίσω στο φυσικό καταφύγιο του Mengyangzi αρχικά απέτυχαν, αλλά τελικά το κοπάδι γύρισε και άρχισε να κατευθύνεται προς το φυσικό του περιβάλλον.

Ο Wan Yong, επικεφαλής της ομάδας που παρακολουθεί τους ελέφαντες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι το κοπάδι είχε διασχίσει τον ποταμό Yuanjiang και συνέχιζε να κατευθύνεται νότια.

Χρησιμοποιήθηκαν ηλεκτρικοί φράχτες, δολώματα και τεχνητοί δρόμοι για να διασφαλιστεί ότι τα ζώα ακολουθούν τη σωστή διαδρομή.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι σαφές γιατί οι ελέφαντες εγκατέλειψαν το συνηθισμένο τους περιβάλλον για να ξεκινήσουν το ταξίδι αυτό. Μερικοί εικάζουν ότι ένας άπειρος ηγέτης μπορεί να παρέσυρε το κοπάδι, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι οι ελέφαντες θα μπορούσαν να έψαχναν για έναν νέο βιότοπο.

Ο ασιατικός ελέφαντας είναι είδος υπό εξαφάνιση. Η Κίνα έχει μόνο περίπου 300 άγριους ελέφαντες, που ζουν κυρίως, όπως το περιπλανώμενο κοπάδι, στα νότια της επαρχίας Γιουνάν.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ