Κίεβο: Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις είναι σε παύση - «Η Ρωσία δεν κατανοεί αυτό που συμβαίνει»

Κίεβο: Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις είναι σε παύση - «Η Ρωσία δεν κατανοεί αυτό που συμβαίνει» Facebook Twitter
0

Ουκρανός αξιωματούχος ενημέρωσε πως οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία βρίσκονται σε «παύση», διότι η Μόσχα δεν επιδεικνύει κανενός είδους «κατανόηση» της κατάστασης.

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας, επεσήμανε πως «η διαπραγματευτική διαδικασία βρίσκεται σε παύση».

«Η Ρωσία δεν επιδεικνύει ένα στοιχείο κλειδί: την κατανόηση αυτού που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στον κόσμο και τον εξαιρετικά αρνητικό της ρόλο» είπε, προσθέτοντας ότι η Μόσχα «δεν κατανοεί ότι ο πόλεμος δεν εξελίσσεται πλέον σύμφωνα με τους κανόνες της, το χρονοδιάγραμμά της ή τα σχέδιά της».

«Ο στρατηγικός στόχος των Ρώσων είναι όλα ή τίποτα» δήλωσε ο Ποντολιάκ. Οι ρωσικές πολιτικές ελίτ, «φοβούνται να πουν την αλήθεια, δηλαδή ότι πρέπει να αποσυρθούν από τον πόλεμο υπό συνθήκες τελείως διαφορετικές από αυτές που είχαν ανακοινωθεί αρχικά».

Η σειρά των συναντήσεων ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους διαπραγματευτές δεν οδήγησαν σε κανένα αποτέλεσμα.

Η τελευταία συνάντηση ανάμεσα στους επικεφαλής των αντιπροσωπειών, του Βλαντίμιρ Μεντίνσκι από τη ρωσική πλευρά και του Νταβίντ Αραχαμία από την ουκρανική πλευρά, πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Τρεις μέρες αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε την Ουκρανία ότι «υποκρίνεται» πως διαπραγματεύεται, διαβεβαιώνοντας την Μόσχα ότι θέλει να συνεχίσει τις συνομιλίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ