Οι αρχές της Κένυας διέσωσαν ένα 12χρονο κορίτσι, έπειτα από τον γάμο της με δύο άνδρες μέσα σε διάστημα ενός μηνός.

 

Αρχικά, ο πατέρας της την ανάγκασε να παντρευτεί έναν 51χρονο με «αντάλλαγμα» τέσσερις αγελάδες. Όταν προσπάθησε να αντισταθεί, τη χτύπησαν τα ξαδέλφια της, κατηγορώντας την ότι ατιμάζει την οικογένεια, δήλωσε η 12χρονη στην εφημερίδα Standard.

 

«Δεν τον γνώριζα και δεν τον αγαπούσα. Είπα στην οικογένειά μου ότι δεν τον ήθελα, αλλά ο πατέρας μου είπε ότι ο άνδρας μπορούσε να μας θρέψει και ότι θα τον παντρευόμουν», ανέφερε ακόμη η 12χρονη, που μάταια παρακάλεσε τον πατέρα της να της επιτρέψει να τελειώσει το σχολείο.

 

Δύο εβδομάδες αργότερα, το έσκασε από το σπίτι του συζύγου της. Φοβόταν να γυρίσει στο πατρικό της. «Από τη στιγμή που δεν μπορούσα να επιστρέψω, κλέφτηκα με έναν 35χρονο που ήταν παντρεμένος», είπε το κορίτσι. Όμως, ο πατέρας την εντόπισε και την επέστρεψε στον 51χρονο.

 

Τελικά, οι τοπικές αρχές έλαβαν την πληροφορία ότι ένα κορίτσι παντρεύτηκε δύο φορές και κατάφεραν να εντοπίσουν και να διασώσουν τη 12χρονη. Το κορίτσι θα μεταφερθεί σε καταφύγιο, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του πατέρα της και των δύο συζύγων.

 

«Ο πατέρας την έδωσε στον μεγαλύτερο άνδρα για να παντρευτεί. Δεν είχε άλλη επιλογή παρά να παντρευτεί τον νεαρότερο άνδρα», δήλωσε στο BBC ο Τζόσουα Καπούτα, της οργάνωσης Peace Association της κομητείας του Νάροκ.

 

Η φτώχεια αλλά και το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας του κορωνοϊού έχει προκαλέσει αύξηση των γάμων παιδιών, τόνισε ο ίδιος. «Κάποιες οικογένειες πεινούν και η προοπτική του να πάρουν 2 ή 3 αγελάδες ως προίκα είναι αρκετά δελεαστική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr