Kαζακστάν: Άλλαξε όνομα η πρωτεύουσα προς τιμήν του προέδρου που κυβέρνησε 29 χρόνια

Kαζακστάν: Άλλαξε όνομα η πρωτεύουσα προς τιμήν του προέδρου που κυβέρνησε 29 χρόνια Facebook Twitter
EPA
0

Tο Καζακστάν μετονόμασε σήμερα την πρωτεύουσά του, την Αστάνα, σε Νουρ-Σουλτάν προς τιμήν του βετεράνου ηγέτη της χώρας Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ.

O Ναζαρμπάγεφ παραιτήθηκε αιφνιδίως αυτή την εβδομάδα έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια στην εξουσία.

Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε έξι δεκαετίες που αλλάζει το όνομα της πόλης και μερικοί κάτοικοι και προσωπικότητες της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν για την τελευταία μετονομασία της.

Η αλλαγή ονομασίας επισημοποιήθηκε σήμερα με διάταγμα που υπογράφηκε από τον προσωρινό πρόεδρο Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ.

Η πόλη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, όπου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από -40 βαθμούς Κελσίου τον χειμώνα σε πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου του καλοκαίρι, ονομαζόταν προηγουμένως Ακμολίνσκ, Τσελινογκράντ και Ακμόλα, πριν γίνει Αστάνα, που σημαίνει «πρωτεύουσα», όταν το 1997 ο Ναζαρμπάγεφ μετέφερε εκεί την πρωτεύουσα της χώρας από το Αλμάτι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM