Καθησυχαστικός ο Γιούνκερ για το μέλλον των Βρετανών εργαζομένων στους θεσμούς

Καθησυχαστικός ο Γιούνκερ για το μέλλον των Βρετανών εργαζομένων στους θεσμούς Facebook Twitter
2

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εμφανίστηκε καθησυχαστικός σήμερα για το μέλλον των Βρετανών εργαζομένων στους θεσμούς, παρά το Brexit.


"Είστε «υπάλληλοι της Ένωσης» (...) Αφήσατε τα εθνικά «καπέλα» σας στην πόρτα όταν μπήκατε σε αυτόν τον θεσμό. Σήμερα, αυτή η πόρτα δεν κλείνει πίσω σας", αναφέρει ο Γιούνκερ σε επιστολή που τους απηύθυνε, στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά. "Ήσασταν ανέκαθεν Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, πιστοί στην Ένωσή μας και συμβάλλατε τα μέγιστα στο ευρωπαϊκό σχέδιο", προσθέτει το κείμενο αυτό.


"Υπό αυτό το πνεύμα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, θα εργαστώ τώρα με τους προέδρους των άλλων ευρωπαϊκών θεσμών για να διασφαλίσω ότι θα συνεχίσουμε να επωφελούμαστε από τα αξιοσημείωτα ταλέντα και την εμπειρία σας", συνεχίζει ο Γιούνκερ. "Να είστε σίγουροι ότι θα κάνω ό,τι είναι μέσα στις δυνατότητές μου, ως προέδρου της Επιτροής, για να σας στηρίξω και να σας βοηθήσω σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία", υπόσχεται εξάλλου στους Βρετανούς εργαζομένους.


Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 1.164 Βρετανοί εργάζονται σήμερα σε διάφορες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελούν δηλαδή το 3,5% των συνολικά 32.966 υπαλλήλων της. Ο αριθμός αυτός είναι σχετικά μικρός, σε σύγκριση με τους Βέλγους υπαλλήλους (5.400) ή τους Ιταλούς (3.858).

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Είναι με ποσόστωση ανάλογα με τον πληθυσμό του κράτους μέλους. Αλλά αφού δεν είναι μέλος πρέπει να φύγουν γιατί τους πληρώνει η Ευρώπη και αφορολόγητα με τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμενων. Κοινώς τα πόδια σε δύο βάρκες δεν μπορείς να τα έχεις.