ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κατέρρευσε η 2η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία της Βρετανίας - Φόβοι για τους 43.000 εργαζόμενους σ' όλο τον κόσμο

Κατέρρευσε η 2η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία της Βρετανίας - Φόβοι για τους 43.000 εργαζόμενους σ' όλο τον κόσμο Facebook Twitter
0

Αναταραχή προκαλεί στη Βρετανία η κατάρρευση της «Carillion», της 2ης μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρίας της χώρας, καθώς οι τράπεζες αρνήθηκαν να της χορηγήσουν περαιτέρω οικονομική στήριξη.

Η «Carillion», που απασχολεί 43.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανόμενων 20.000 ατόμων στη Βρετανία, παρέχει υπηρεσίες στους τομείς της άμυνας, της εκπαίδευσης, της υγείας και των μεταφορών.

Η ίδια η εταιρία ανακοίνωσε ότι κυβέρνηση θα παράσχει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να διατηρηθούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από το προσωπικό της.

«Τις τελευταίες ημέρες δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση για να στηρίξουμε το επιχειρηματικό μας πλάνο και ως εκ τούτου, με βαθιά λύπη, φθάσαμε σε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο πρόεδρος Φίλιπ Γκριν. «Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για την Carillion, για τους συναδέλφους μας, τους προμηθευτές και τους πελάτες μας που με υπερηφάνεια εξυπηρετήσαμε τόσα χρόνια».

Η εταιρία, που έχει ιστορία 200 ετών, είναι μια από τις πολλές ιδιωτικές εταιρίες που λειτουργούν ως πάροχοι δημόσιων υπηρεσιών στη Βρετανία.

Η Carillion δέχθηκε πλήγμα από δαπανηρές καθυστερήσεις στις συμβάσεις και την πτωτική πορεία σε νέα της μονάδα, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει μια σειρά από προειδοποιήσεις για την κερδοφορία της καθώς και ζημίες άνω του 1 δισεκ. λιρών για το πρώτο εξάμηνο.

Το χρέος και οι λοιπές της υποχρεώσεις ανέρχονται στο 1,5 δισεκ. λίρες. Στους πιστωτές της Carillion περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι RBS, Santander UK και HSBC.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ