Μία τουρίστρια από τον Καναδά που κατάφερε να κλέψει αντικείμενα από την αρχαία πόλη της Πομπηίας πριν από 15 χρόνια, τελικά τα επέστρεψε με την δικαιολογία ότι «ήταν καταραμένα».

 

Ειδικότερα, μια γυναίκα, της οποίας έχει γίνει γνωστό μόνο το μικρό όνομα, έστειλε ένα πακέτο που περιείχε δύο ψηφιδωτές πλάκες, τμήματα ενός αμφορέα και ένα κομμάτι κεραμικού σκεύους σε έναν ταξιδιωτικό πράκτορα στην Πομπηία, στη νότια Ιταλία, μαζί με μια επιστολή εξομολόγησης.

 

Η Νικόλ, φέρεται ότι όταν επισκέφτηκε το αρχαιολογικό πάρκο της Πομπηίας το 2005, και διέπραξε την κλοπή υπέφερε τα τελευταία χρόνια από πολλά δεινά, όπως καρκίνο του μαστού και μάλιστα δύο φορές και αλλά και σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

 

«Παρακαλώ, πάρτε τα πίσω, φέρνουν κακή τύχη», έγραψε. Για το τι σκεφτόταν κατά την κλοπή, είπε ότι ήθελε να έχει ένα κομμάτι ιστορίας που «κανείς δεν θα μπορούσε», αλλά μάλλον τα αρχαία αντικείμενα είχαν «τόσο αρνητική ενέργεια... συνδεδεμένη με αυτή της φυσικής καταστροφής».

 

Η Πομπηία «χάθηκε» κάτω από τόνους ηφαιστειακής τέφρας μετά την καταστροφική έκρηξη του Βεζούβιου. Ο αρχαίος χώρος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ιταλίας και εδώ και χρόνια αντιμετώπιζε το πρόβλημα των τουριστών που κλέβουν αρχαία θραύσματα. Η Νικόλ έγραψε στην επιστολή της ότι είχε μάθει το μάθημά της και ήθελε «συγχώρεση από τον Θεό».

 

Η Νικόλ δεν είναι η μόνη. Το πακέτο περιείχε μια άλλη εξομολογητική επιστολή από ένα ζευγάρι, επίσης από τον Καναδά, που επίσης είχε κλέψει αντικείμενα από τον αρχαιολογικό χώρο. Σημειώνεται ότι το 2015, μια πέτρα από τα ερείπια που είχε κλέψει κάποιος το 1958 διατέθηκε προς πώληση στο eBay.

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr