Καναδάς: Ο Μαρκ Κάρνεϊ προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 28 Απριλίου

Καναδάς: Ο Μαρκ Κάρνεϊ προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 28 Απριλίου Facebook Twitter
O νέος πρωθυπουργός του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ © ΕΡΑ
0

Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ, προχώρησε στη διάλυση του Κοινοβουλίου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 28 Απριλίου.

Η ευρέως αναμενόμενη σημερινή απόφαση δίνει το έναυσμα για έναν σύντομο προεκλογικό αγώνα σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων αφότου ο Κάρνεϊ ανέλαβε την πρωθυπουργία του Καναδά, διαδεχόμενος τον Τζάστιν Τριντό, σε μια περίοδο που οι εντάσεις με τις ΗΠΑ αυξάνονται διαρκώς.

«Αντιμετωπίζουμε την πιο σημαντική κρίση της ζωής μας εξαιτίας των αδικαιολόγητων εμπορικών ενεργειών του προέδρου Τραμπ και των απειλών του κατά της κυριαρχίας μας», δήλωσε ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος στους δημοσιογράφους στην Οτάβα μετά τη συνάντησή του με τον γενικό κυβερνήτη για να ζητήσει τη διάλυση του κοινοβουλίου.

«Ζητώ από τους Καναδούς μια ισχυρή, θετική εντολή για να αντιμετωπίσουμε τον πρόεδρο Τραμπ και να οικοδομήσουμε μια νέα καναδική οικονομία που θα λειτουργεί για όλους, επειδή ξέρω ότι χρειαζόμαστε αλλαγή - μεγάλη αλλαγή, θετική αλλαγή» σημείωσε.

Οι εκλογές έπρεπε να διεξαχθούν έως τις 20 Οκτωβρίου, αλλά οι ειδικοί λένε ότι ο Κάρνεϊ ελπίζει ότι μια πρόωρη ψηφοφορία θα ωφελήσει το Φιλελεύθερο Κόμμα του. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ