Καλλιτέχνης δημιουργεί πίνακες χρησιμοποιώντας το αίμα του

Φιλιππινέζος καλλιτέχνης δημιουργεί πίνακες χρησιμοποιώντας το δικό του το αίμα Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ο Φιλιππινέζος καλλιτέχνης Elito Circa έχει βαμμένα στην κυριολεξία τα χέρια του με αίμα, αλλά μόνο για να δημιουργήσει τέχνη.

Χρησιμοποιώντας αίμα από τις φλέβες του, ο 52χρονος καλλιτέχνης δημιουργεί πίνακες σε καμβά, οι οποίοι έχουν προκαλέσει ωστόσο και αντιδράσεις λόγω της ασυνήθιστης επιλογής του.

Γεννημένος σε μια φτωχή οικογένεια με ελάχιστη πρόσβαση σε σχολικά είδη και καλλιτεχνικό υλικό, ο Circa εξερεύνησε διάφορα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των δαμάσκηνων και της ντομάτας, αλλά όταν είδε ότι τίποτα δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελε. Ως έφηβος τότε, ξεκίνησε να πειραματίζεται με το αίμα.

«Κάθε φορά που ξυνόμουν, χρησιμοποιούσα το αίμα μου, καθώς οι κηλίδες αίματος είναι δύσκολο να αφαιρεθούν», είπε ο Circa.

Πλέον, ο Circa πηγαίνει στην κλινική της πόλης του μία φορά κάθε τρεις μήνες για να του κάνουν εξαγωγή αίματος, το οποίο αποθηκεύει σε ψυγείο στο στούντιο του για τα μελλοντικά του έργα.

«Τα έργα τέχνης μου είναι πολύ σημαντικά για μένα γιατί προέρχονται από εμένα, είναι από το δικό μου αίμα, το DNA μου είναι μέρος τους. Η φιλοσοφία μου είναι ότι η ζωή είναι κυκλική και όλα είναι ένας κύκλος, οπότε το αίμα μου είναι ένα εργαλείο που χρησιμεύει ως υπενθύμιση από πού έρχομαι», είπε ο Circa.

Πριν από καιρό ζωγράφισε μια τοιχογραφία 122 x 244 cm που απεικονίζει την ιστορία του Pantabangan, της πόλης όπου μεγάλωσε, και σήμερα ο Circa έχει ένα πιο φιλόδοξο στόχο: να δημιουργήσει το 2023 τη μεγαλύτερη «ζωγραφική με αίμα» που έγινε ποτέ σε έναν καμβά 100 μέτρων, κάτι που θα αποτελέσει παγκόσμιο ρεκόρ.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόεδρος τουρκικής βουλής: Υπάρχει εισβολέας στην Κύπρο και αυτή είναι η Ελλάδα

Διεθνή / Πρόεδρος τουρκικής βουλής: Υπάρχει εισβολέας στην Κύπρο και αυτή είναι η Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας σχολίασε πως «αν η Τουρκία δεν είχε κάνει αυτή την επέμβαση, ο τουρκοκυπριακός λαός θα είχε αντιμετωπίσει μια γενοκτονία»
LIFO NEWSROOM
Παραίτηση Μπάιντεν: Ο Μακρόν τον επαινεί για το «θάρρος» και την «αίσθηση καθήκοντος»

Διεθνή / Παραίτηση Μπάιντεν: Ο Μακρόν τον επαινεί για το «θάρρος» και την «αίσθηση καθήκοντος»

Επιστολή του Γάλλου προέδρου στον Αμερικανό ομόλογό του, μετά την παραίτησή του από την εκλογική μάχη - Οι «ιστορικές σχέσεις» ΗΠΑ - Γαλλίας ελπίζω να διατηρηθούν, αναφέρει ο Μακρόν
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ