Ιταλός συνταξιούχος έσωσε κατά λάθος 600 πρόσφυγες που κινδύνευαν στη Μεσόγειο

Ιταλός συνταξιούχος έσωσε κατά λάθος 600 πρόσφυγες που κινδύνευαν στη Μεσόγειο Facebook Twitter
2

Ένας συνταξιούχος Ιταλός έσωσε εκατοντάδες μετανάστες που κινδύνευαν στη Μεσόγειο όταν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο άνδρα που του ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια.


Τα ξημερώματα της Τρίτης, το κουδούνισμα του τηλεφώνου ξύπνησε τον 66χρονο που κοιμόταν αμέριμνος στο σπίτι του στη Ρώμη, γράφει η εφημερίδα Corriere della Sera. "Δεν καταλάβαινα λέξη, μου μιλούσαν στα αγγλικά, στα γαλλικά, δεν είχα ιδέα τι γύρευαν από εμένα τα χαράματα", αφηγήθηκε ο ίδιος στην εφημερίδα λέγοντας ότι το τηλέφωνό του συνέχισε να χτυπά αδιάκοπα. Όλες οι κλήσεις προέρχονταν από τον ίδιο αριθμό, τον οποίο δεν γνώριζε.


Νομίζοντας ότι έχει να κάνει με φαρσέρ που τον παρενοχλούσαν και αφού τους έκλεισε πολλές φορές το τηλέφωνο, αποφάσισε τελικά να καλέσει την αστυνομία. Οι δύο αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι του κατάλαβαν, από ένα καινούριο τηλεφώνημα, ότι οι άγνωστοι ζητούσαν βοήθεια.


"Άκουσαν τη θάλασσα, τον άνεμο, τον θόρυβο της μηχανής του πλοιαρίου" από το ακουστικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Ενημερώθηκε η ακτοφυλακή που εντόπισε τελικά τους μετανάστες: επρόκειτο για πέντε υπερφορτωμένα πλοιάρια, με 600 ανθρώπους, που είχαν ξεκινήσει από τη Λιβύη και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τη Σικελία.


Ο άνδρας που τηλεφωνούσε, από δορυφορικό τηλέφωνο, πληκτρολογούσε στην τύχη αριθμούς με τον κωδικό της Ρώμης, μέχρι που εντέλει του απάντησε ο 66χρονος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια