Iταλός μαφιόζος που καταζητούνταν 23 χρόνια συνελήφθη στην Ουρουγουάη, όπου έκανε μεγάλη ζωή

Iταλός μαφιόζος που καταζητούνταν 23 χρόνια συνελήφθη στην Ουρουγουάη, όπου έκανε μεγάλη ζωή Facebook Twitter
0

Iταλός μαφιόζος που καταζητούνταν 23 χρόνια συνελήφθη στην Ουρουγουάη, όπου έκανε μεγάλη ζωή Facebook Twitter

 

Συνελήφθη στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης Μοντεβιδέο ο νονός της μαφίας της Καλαβρίας, Ντράγκετα, Ρόκκο Μοράμπιτο.

 

Ο Μοράμπιτο, πενήντα ενός ετών, θεωρείται «ένας από τους δέκα πιο επικίνδυνους μαφιόζους της Ιταλίας» και σύμφωνα με τον Τύπο, στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα είχε εξασφαλίσει ρόλο ισχύος στην διακίνηση κοκαίνης, κυρίως στο Μιλάνο.

 

Iταλός μαφιόζος που καταζητούνταν 23 χρόνια συνελήφθη στην Ουρουγουάη, όπου έκανε μεγάλη ζωή Facebook Twitter

 

Ήταν φυγόδικος από το 1994, και έχει καταδικασθεί σε τριάντα χρόνια φυλάκισης. Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, υπογραμμίζει ότι ο Μοράμπιτο ήταν από τους νονούς που συνέβαλαν καθοριστικά στην επέκταση και στην δικτύωση της μαφίας της Καλαβρίας, στον ισχυρό, οικονομικά, ιταλικό Βορρά.

 

 

«Ένα σημαντικό αποτέλεσμα, για το ιταλικό κράτος, στα πλαίσια της αδιάκοπης καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Μάρκο Μιννίτι. Ο Μοράμπιτο κυκλοφορούσε με πλαστή βραζιλιάνικη ταυτότητα και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο συνελήφθη βρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, δεκατρία κινητά και δώδεκα πιστωτικές κάρτες.

 

ΠΗΓΉ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM
Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM