Ιταλία: Την ποινικοποίηση της χρήσης αγγλικών λέξεων προωθεί η Μελόνι - Πρόστιμα έως 100.000 ευρώ

Ιταλία: Την ποινικοποίηση της χρήσης αγγλικών λέξεων προωθεί η κυβέρνηση Μελόνι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Αντιμέτωποι με πρόστιμα έως και 100.000 ευρώ θα μπορούσαν να βρεθούν οι Ιταλοί που χρησιμοποιούν αγγλικές και άλλες ξένες λέξεις σε επίσημες συνομιλίες και έγγραφα σύμφωνα με νομοθεσία που προωθεί η κυβέρνηση της ακροδεξιάς πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι.

Συγκεκριμένα, ο Φάμπιο Ραμπέλι, μέλος της Κάτω Βουλής των Αντιπροσώπων, εισήγαγε το νομοσχέδιο, το οποίο υποστηρίζεται από την πρωθυπουργό. Αν και το νομοσχέδιο περιλαμβάνει όλες τις ξένες γλώσσες, στοχεύει ιδιαίτερα στη λεγόμενη «αγγλομανία» η οποία «εξευτελίζει και ταπεινώνει την ιταλική γλώσσα». 

Το σχέδιο νόμου, το οποίο δεν έχει ακόμη τεθεί προς συζήτηση στο κοινοβούλιο, απαιτεί από οποιονδήποτε κατέχει αξίωμα στη δημόσια διοίκηση να έχει «γραπτή και προφορική γνώση της ιταλικής γλώσσας». Απαγορεύει επίσης τη χρήση της αγγλικής γλώσσας σε επίσημα έγγραφα και στις θέσεις εργασίας που προσφέρουν εταιρείες. Στις απαγορεύσεις περιλαμβάνονται τα ακρωνύμια αλλά και τα ονόματα. 

Παράλληλα, εταιρείες που δεν είναι ιταλικές θα πρέπει να διαθέτουν στα ιταλικά όλους τους εσωτερικούς κανονισμούς αλλά και τις συμβάσεις εργασίας. 

«Δεν πρόκειται απλώς για θέμα μόδας, καθώς οι μόδες περνούν. Η αγγλομανία έχει επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας», τονίζεται στο νομοσχέδιο.

Το πρώτο άρθρο της νομοθεσίας προβλέπει ότι ακόμη και στα γραφεία που συναλλάσσονται με αλλοδαπούς που δεν μιλούν ιταλικά, η ιταλική γλώσσα πρέπει να είναι η κύρια γλώσσα που θα χρησιμοποιείται.

Το άρθρο 2 θα καταστήσει τα ιταλικά «υποχρεωτικά για την προώθηση και τη χρήση δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών στην εθνική επικράτεια». Η παράλειψη αυτή θα μπορούσε να επισύρει πρόστιμα μεταξύ 5.000 έως 100.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM