Ιταλία: Την ποινικοποίηση της χρήσης αγγλικών λέξεων προωθεί η Μελόνι - Πρόστιμα έως 100.000 ευρώ

Ιταλία: Την ποινικοποίηση της χρήσης αγγλικών λέξεων προωθεί η κυβέρνηση Μελόνι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Αντιμέτωποι με πρόστιμα έως και 100.000 ευρώ θα μπορούσαν να βρεθούν οι Ιταλοί που χρησιμοποιούν αγγλικές και άλλες ξένες λέξεις σε επίσημες συνομιλίες και έγγραφα σύμφωνα με νομοθεσία που προωθεί η κυβέρνηση της ακροδεξιάς πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι.

Συγκεκριμένα, ο Φάμπιο Ραμπέλι, μέλος της Κάτω Βουλής των Αντιπροσώπων, εισήγαγε το νομοσχέδιο, το οποίο υποστηρίζεται από την πρωθυπουργό. Αν και το νομοσχέδιο περιλαμβάνει όλες τις ξένες γλώσσες, στοχεύει ιδιαίτερα στη λεγόμενη «αγγλομανία» η οποία «εξευτελίζει και ταπεινώνει την ιταλική γλώσσα». 

Το σχέδιο νόμου, το οποίο δεν έχει ακόμη τεθεί προς συζήτηση στο κοινοβούλιο, απαιτεί από οποιονδήποτε κατέχει αξίωμα στη δημόσια διοίκηση να έχει «γραπτή και προφορική γνώση της ιταλικής γλώσσας». Απαγορεύει επίσης τη χρήση της αγγλικής γλώσσας σε επίσημα έγγραφα και στις θέσεις εργασίας που προσφέρουν εταιρείες. Στις απαγορεύσεις περιλαμβάνονται τα ακρωνύμια αλλά και τα ονόματα. 

Παράλληλα, εταιρείες που δεν είναι ιταλικές θα πρέπει να διαθέτουν στα ιταλικά όλους τους εσωτερικούς κανονισμούς αλλά και τις συμβάσεις εργασίας. 

«Δεν πρόκειται απλώς για θέμα μόδας, καθώς οι μόδες περνούν. Η αγγλομανία έχει επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας», τονίζεται στο νομοσχέδιο.

Το πρώτο άρθρο της νομοθεσίας προβλέπει ότι ακόμη και στα γραφεία που συναλλάσσονται με αλλοδαπούς που δεν μιλούν ιταλικά, η ιταλική γλώσσα πρέπει να είναι η κύρια γλώσσα που θα χρησιμοποιείται.

Το άρθρο 2 θα καταστήσει τα ιταλικά «υποχρεωτικά για την προώθηση και τη χρήση δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών στην εθνική επικράτεια». Η παράλειψη αυτή θα μπορούσε να επισύρει πρόστιμα μεταξύ 5.000 έως 100.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM