Ιταλία: Την ποινικοποίηση της χρήσης αγγλικών λέξεων προωθεί η Μελόνι - Πρόστιμα έως 100.000 ευρώ

Ιταλία: Την ποινικοποίηση της χρήσης αγγλικών λέξεων προωθεί η κυβέρνηση Μελόνι Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Αντιμέτωποι με πρόστιμα έως και 100.000 ευρώ θα μπορούσαν να βρεθούν οι Ιταλοί που χρησιμοποιούν αγγλικές και άλλες ξένες λέξεις σε επίσημες συνομιλίες και έγγραφα σύμφωνα με νομοθεσία που προωθεί η κυβέρνηση της ακροδεξιάς πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι.

Συγκεκριμένα, ο Φάμπιο Ραμπέλι, μέλος της Κάτω Βουλής των Αντιπροσώπων, εισήγαγε το νομοσχέδιο, το οποίο υποστηρίζεται από την πρωθυπουργό. Αν και το νομοσχέδιο περιλαμβάνει όλες τις ξένες γλώσσες, στοχεύει ιδιαίτερα στη λεγόμενη «αγγλομανία» η οποία «εξευτελίζει και ταπεινώνει την ιταλική γλώσσα». 

Το σχέδιο νόμου, το οποίο δεν έχει ακόμη τεθεί προς συζήτηση στο κοινοβούλιο, απαιτεί από οποιονδήποτε κατέχει αξίωμα στη δημόσια διοίκηση να έχει «γραπτή και προφορική γνώση της ιταλικής γλώσσας». Απαγορεύει επίσης τη χρήση της αγγλικής γλώσσας σε επίσημα έγγραφα και στις θέσεις εργασίας που προσφέρουν εταιρείες. Στις απαγορεύσεις περιλαμβάνονται τα ακρωνύμια αλλά και τα ονόματα. 

Παράλληλα, εταιρείες που δεν είναι ιταλικές θα πρέπει να διαθέτουν στα ιταλικά όλους τους εσωτερικούς κανονισμούς αλλά και τις συμβάσεις εργασίας. 

«Δεν πρόκειται απλώς για θέμα μόδας, καθώς οι μόδες περνούν. Η αγγλομανία έχει επιπτώσεις στο σύνολο της κοινωνίας», τονίζεται στο νομοσχέδιο.

Το πρώτο άρθρο της νομοθεσίας προβλέπει ότι ακόμη και στα γραφεία που συναλλάσσονται με αλλοδαπούς που δεν μιλούν ιταλικά, η ιταλική γλώσσα πρέπει να είναι η κύρια γλώσσα που θα χρησιμοποιείται.

Το άρθρο 2 θα καταστήσει τα ιταλικά «υποχρεωτικά για την προώθηση και τη χρήση δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών στην εθνική επικράτεια». Η παράλειψη αυτή θα μπορούσε να επισύρει πρόστιμα μεταξύ 5.000 έως 100.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM