Ιταλία: Την επόμενη εβδομάδα η «αναμέτρηση» του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον Ματέο Ρέντσι

Ιταλία: Την επόμενη εβδομάδα η «αναμέτρηση» του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον Ματέο Ρέντσι Facebook Twitter
GETTY IMAGES (Φωτογραφία αρχείου)
0

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα ενημερώσει την βουλή σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην κυβέρνησή του, την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη θα παρέμβει στην Γερουσία.

Και στα δυο σώματα του κοινοβουλίου θα ακολουθήσει συζήτηση με παρεμβάσεις όλων των εκπροσώπων των κομμάτων, αλλά και ψήφος εμπιστοσύνης, για να διαπιστωθεί αν η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει την πορεία της ή πρέπει να παραιτηθεί.

Όλοι οι αναλυτές συγκλίνουν στην διαπίστωση ότι μέχρι την στιγμή που η Γερουσία θα εκφραστεί με ψήφο εμπιστοσύνης, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα αν ο Κόντε μπορεί, πράγματι, να εξασφαλίσει τις αναγκαίες 161 ψήφους.

Σύμφωνα με ότι διαρρέει από στενούς συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, πέντε γερουσιαστές του κόμματος του Ματέο Ρέντσι, φέρονται να είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν την μέχρι τώρα κοινοβουλευτική τους ομάδα, και να στηρίξουν την κυβέρνηση.

«Αν δεν θέλουν τις ψήφους και τις προτάσεις μας, θα περάσουμε στην αντιπολίτευση. Δίνουμε την μάχη μας, διότι η πολιτική είναι προσφορά υπηρεσιών και όχι εξουσία» τόνισε, από την μεριά του, ο Ματέο Ρέντσι, μιλώντας πριν λίγο στον τηλεοπτικό όμιλο ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπερλουσκόνι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM