Ιταλία: Την επόμενη εβδομάδα η «αναμέτρηση» του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον Ματέο Ρέντσι

Ιταλία: Την επόμενη εβδομάδα η «αναμέτρηση» του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον Ματέο Ρέντσι Facebook Twitter
GETTY IMAGES (Φωτογραφία αρχείου)
0

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα ενημερώσει την βουλή σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην κυβέρνησή του, την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη θα παρέμβει στην Γερουσία.

Και στα δυο σώματα του κοινοβουλίου θα ακολουθήσει συζήτηση με παρεμβάσεις όλων των εκπροσώπων των κομμάτων, αλλά και ψήφος εμπιστοσύνης, για να διαπιστωθεί αν η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει την πορεία της ή πρέπει να παραιτηθεί.

Όλοι οι αναλυτές συγκλίνουν στην διαπίστωση ότι μέχρι την στιγμή που η Γερουσία θα εκφραστεί με ψήφο εμπιστοσύνης, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα αν ο Κόντε μπορεί, πράγματι, να εξασφαλίσει τις αναγκαίες 161 ψήφους.

Σύμφωνα με ότι διαρρέει από στενούς συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, πέντε γερουσιαστές του κόμματος του Ματέο Ρέντσι, φέρονται να είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν την μέχρι τώρα κοινοβουλευτική τους ομάδα, και να στηρίξουν την κυβέρνηση.

«Αν δεν θέλουν τις ψήφους και τις προτάσεις μας, θα περάσουμε στην αντιπολίτευση. Δίνουμε την μάχη μας, διότι η πολιτική είναι προσφορά υπηρεσιών και όχι εξουσία» τόνισε, από την μεριά του, ο Ματέο Ρέντσι, μιλώντας πριν λίγο στον τηλεοπτικό όμιλο ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπερλουσκόνι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Ορμπάν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM