Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα ενημερώσει την βουλή σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην κυβέρνησή του, την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη θα παρέμβει στην Γερουσία.

 

Και στα δυο σώματα του κοινοβουλίου θα ακολουθήσει συζήτηση με παρεμβάσεις όλων των εκπροσώπων των κομμάτων, αλλά και ψήφος εμπιστοσύνης, για να διαπιστωθεί αν η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει την πορεία της ή πρέπει να παραιτηθεί.

 

Όλοι οι αναλυτές συγκλίνουν στην διαπίστωση ότι μέχρι την στιγμή που η Γερουσία θα εκφραστεί με ψήφο εμπιστοσύνης, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα αν ο Κόντε μπορεί, πράγματι, να εξασφαλίσει τις αναγκαίες 161 ψήφους.

 

Σύμφωνα με ότι διαρρέει από στενούς συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, πέντε γερουσιαστές του κόμματος του Ματέο Ρέντσι, φέρονται να είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν την μέχρι τώρα κοινοβουλευτική τους ομάδα, και να στηρίξουν την κυβέρνηση.

 

«Αν δεν θέλουν τις ψήφους και τις προτάσεις μας, θα περάσουμε στην αντιπολίτευση. Δίνουμε την μάχη μας, διότι η πολιτική είναι προσφορά υπηρεσιών και όχι εξουσία» τόνισε, από την μεριά του, ο Ματέο Ρέντσι, μιλώντας πριν λίγο στον τηλεοπτικό όμιλο ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπερλουσκόνι.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ