Ιταλία: Σούπερ μάρκετ κάνουν έκπτωση 10% σε όσους ψωνίζουν με κρατικά κουπόνια

Ιταλία: Σούπερ μάρκετ κάνουν έκπτωση 10% σε όσους ψωνίζουν με κρατικά κουπόνια Facebook Twitter
EPA
1

Μεγάλα σούπερ μάρκετ στην Ιταλία αποφάσισαν να προσφέρουν έκπτωση 10% στους πιο φτωχούς πελάτες τους, που πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η έκπτωση θα αφορά όσους ψωνίζουν με τα κουπόνια που διανέμει το κράτος σε όσους είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση. Ανάμεσα στους ομίλους που πήραν αυτή την απόφαση είναι οι Carrefour, Conad, Margherita Distribuzione (που αντιπροσωπεύει τις αλυσίδες Auchan και Simply) και η Coop.

Με την κίνηση αυτή, οι όμιλοι ανταποκρίνονται στην έκκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε το Σάββατο, όταν ανακοίνωσε τη διάθεση κονδυλίου 400 εκατομμυρίων ευρώ για την κυκλοφορία κουπονιών για τρόφιμα, τα οποία θα διανέμονται από τους δήμους.

Ο Κόντε κάλεσε τους μεγάλους διανομείς να κάνουν έκπτωση 5-10% σε όσους ψωνίζουν με κουπόνια. «Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης, κανείς δεν θα είναι μόνος του» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος Conad αναφέρει ότι με την έκπτωση αυτή τα καταστήματά του «επιδιώκουν να κάνουν μια σοβαρή συνεισφορά στην προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι οικονομικοί φορείς στη χώρα, οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό που θα επιτρέψει σε πολλές οικογένειες να αντεπεξέλθουν όσο το δυνατόν καλύτερα προστατευμένες τη δύσκολη αυτή περίοδο».

Το μεγαλύτερο αγροτικό συνδικάτο της Ιταλίας, το Coldiretti, εκτιμά ότι λόγω των συνεπειών από την πανδημία επιπλέον 500.000 άνθρωποι έχουν προστεθεί σε αυτούς με επείγουσες διατροφικές ανάγκες, πέραν των 2,7 εκατ. που είχαν λάβει πέρσι βοήθεια σε τρόφιμα από φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ακόμη, εκτιμά πως τα αιτήματα για βοήθεια που δέχτηκε μόνο τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 25-30%.

Την περασμένη Πέμπτη, στη Σικελία, πελάτες επιχείρησαν να φύγουν από ένα σούπερ μάρκετ χωρίς να πληρώσουν τα τρόφιμα που ψώνισαν, εξηγώντας πως δεν έχουν χρήματα. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στον ιταλικό Νότο ζει από τη «μαύρη» εργασία, με συνέπεια να μην μπορεί να διεκδικήσει τα βοηθήματα για όσους απώλεσαν το εισόδημά τους εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.

Τρία ξενοδοχεία για καραντίνα

Στο μεταξύ, στη Ρώμη, με απόφαση των Αρχών, τρία ξενοδοχεία θα χρησιμοποιηθούν για την καραντίνα ασθενών με κορωνοϊό. Το μεγαλύτερο, το ξενοδοχείο Marriot, βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το νοσοκομείο Columbus, ένα από τα ειδικευμένα κέντρα για την εισαγωγή κρουσμάτων.

Στα δωμάτια των ξενοδοχείων θα μεταφερθούν θετικοί στον ιό ασθενείς, οι οποίοι δεν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αριθμός των ξενοδοχειακών αυτών μονάδων αναμένεται σύντομα να αυξηθεί.

Παράλληλα, η περιφέρεια του Λατίου, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ρώμη, ζήτησε να σταματήσουν όλες οι κρουαζιέρες, διότι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. «Αν χρειαστεί, θα προσφέρουμε την αναγκαία υγειονομική βοήθεια, αλλά όσοι τουρίστες πραγματοποιούν κρουαζιέρες πρέπει να σταματήσουν να κατεβαίνουν από τα πλοία. Θα μπορούν να κατέβουν μόνο για να επιβιβαστούν άμεσα σε αεροσκάφη. Θεωρούμε ότι στη φάση αυτή κανένα κρουαζιερόπλοιο δεν πρέπει να έρχεται στη χώρα μας» δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος του Λατίου για θέματα υγείας Αλεσάντρο Ντ'Αμάτο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Την περασμένη Πέμπτη στη Σικελία, πελάτες επιχείρησαν να φύγουν από ένα σουπερμάρκετ χωρίς να πληρώσουν τα τρόφιμα που ψώνισαν, εξηγώντας πως δεν έχουν χρήματα Πηγή: www.lifo.grΤο 'Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" του Ντάριο Φο ξαναγίνεται επίκαιρο...