Ιταλία: Σούπερ μάρκετ κάνουν έκπτωση 10% σε όσους ψωνίζουν με κρατικά κουπόνια

Ιταλία: Σούπερ μάρκετ κάνουν έκπτωση 10% σε όσους ψωνίζουν με κρατικά κουπόνια Facebook Twitter
EPA
1

Μεγάλα σούπερ μάρκετ στην Ιταλία αποφάσισαν να προσφέρουν έκπτωση 10% στους πιο φτωχούς πελάτες τους, που πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η έκπτωση θα αφορά όσους ψωνίζουν με τα κουπόνια που διανέμει το κράτος σε όσους είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση. Ανάμεσα στους ομίλους που πήραν αυτή την απόφαση είναι οι Carrefour, Conad, Margherita Distribuzione (που αντιπροσωπεύει τις αλυσίδες Auchan και Simply) και η Coop.

Με την κίνηση αυτή, οι όμιλοι ανταποκρίνονται στην έκκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε το Σάββατο, όταν ανακοίνωσε τη διάθεση κονδυλίου 400 εκατομμυρίων ευρώ για την κυκλοφορία κουπονιών για τρόφιμα, τα οποία θα διανέμονται από τους δήμους.

Ο Κόντε κάλεσε τους μεγάλους διανομείς να κάνουν έκπτωση 5-10% σε όσους ψωνίζουν με κουπόνια. «Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης, κανείς δεν θα είναι μόνος του» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος Conad αναφέρει ότι με την έκπτωση αυτή τα καταστήματά του «επιδιώκουν να κάνουν μια σοβαρή συνεισφορά στην προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι οικονομικοί φορείς στη χώρα, οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό που θα επιτρέψει σε πολλές οικογένειες να αντεπεξέλθουν όσο το δυνατόν καλύτερα προστατευμένες τη δύσκολη αυτή περίοδο».

Το μεγαλύτερο αγροτικό συνδικάτο της Ιταλίας, το Coldiretti, εκτιμά ότι λόγω των συνεπειών από την πανδημία επιπλέον 500.000 άνθρωποι έχουν προστεθεί σε αυτούς με επείγουσες διατροφικές ανάγκες, πέραν των 2,7 εκατ. που είχαν λάβει πέρσι βοήθεια σε τρόφιμα από φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ακόμη, εκτιμά πως τα αιτήματα για βοήθεια που δέχτηκε μόνο τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 25-30%.

Την περασμένη Πέμπτη, στη Σικελία, πελάτες επιχείρησαν να φύγουν από ένα σούπερ μάρκετ χωρίς να πληρώσουν τα τρόφιμα που ψώνισαν, εξηγώντας πως δεν έχουν χρήματα. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στον ιταλικό Νότο ζει από τη «μαύρη» εργασία, με συνέπεια να μην μπορεί να διεκδικήσει τα βοηθήματα για όσους απώλεσαν το εισόδημά τους εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.

Τρία ξενοδοχεία για καραντίνα

Στο μεταξύ, στη Ρώμη, με απόφαση των Αρχών, τρία ξενοδοχεία θα χρησιμοποιηθούν για την καραντίνα ασθενών με κορωνοϊό. Το μεγαλύτερο, το ξενοδοχείο Marriot, βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το νοσοκομείο Columbus, ένα από τα ειδικευμένα κέντρα για την εισαγωγή κρουσμάτων.

Στα δωμάτια των ξενοδοχείων θα μεταφερθούν θετικοί στον ιό ασθενείς, οι οποίοι δεν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αριθμός των ξενοδοχειακών αυτών μονάδων αναμένεται σύντομα να αυξηθεί.

Παράλληλα, η περιφέρεια του Λατίου, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ρώμη, ζήτησε να σταματήσουν όλες οι κρουαζιέρες, διότι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. «Αν χρειαστεί, θα προσφέρουμε την αναγκαία υγειονομική βοήθεια, αλλά όσοι τουρίστες πραγματοποιούν κρουαζιέρες πρέπει να σταματήσουν να κατεβαίνουν από τα πλοία. Θα μπορούν να κατέβουν μόνο για να επιβιβαστούν άμεσα σε αεροσκάφη. Θεωρούμε ότι στη φάση αυτή κανένα κρουαζιερόπλοιο δεν πρέπει να έρχεται στη χώρα μας» δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος του Λατίου για θέματα υγείας Αλεσάντρο Ντ'Αμάτο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Την περασμένη Πέμπτη στη Σικελία, πελάτες επιχείρησαν να φύγουν από ένα σουπερμάρκετ χωρίς να πληρώσουν τα τρόφιμα που ψώνισαν, εξηγώντας πως δεν έχουν χρήματα Πηγή: www.lifo.grΤο 'Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" του Ντάριο Φο ξαναγίνεται επίκαιρο...