Ιταλία: Πύραυλος αέρος-αέρος εντοπίστηκε σε οπλοστάσιο ακροδεξιών

Ιταλία: Πύραυλος αέρος-αέρος εντοπίστηκε σε οπλοστάσιο ακροδεξιών Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η αστυνομία της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα οπλοστάσιο, κατά τις έρευνες με στόχο συμπαθούντες της ακροδεξιάς. Ανάμεσα στα όπλα που βρέθηκαν ήταν ένας πύραυλος αέρος-αέρος και περίπου είκοσι τουφέκια προηγμένης τεχνολογίας.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είχε ως στόχο Ιταλούς «εξτρεμιστικής ιδεολογίας» οι οποίοι είχαν πολεμήσει στο πλευρό των φιλορώσων ανταρτών εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονμπάς. «Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκε ένας πύραυλος αέρος-αέρος σε κατάσταση λειτουργίας, του στρατού του Κατάρ», ανέφερε η αστυνομία που έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες του οπλοστασίου.

Βρέθηκαν επίσης 20 προηγμένα όπλα, όπως αυτόματα τουφέκια «τελευταίας γενιάς», πολλά πυρομαχικά και αντικείμενα νεοναζιστικής προπαγάνδας. Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τρία πρόσωπα κοντά στο αεροδρόμιο του Φόρλι: τον Φάμπιο Ντελ Μπερτζόλο, 50 ετών, πρώην υποψήφιο με το νεοφασιστικό γκρουπούσκουλο Φόρτσα Νουόβα, έναν 42χρονο Ελβετό και άλλον έναν Ιταλό, ηλικίας 51 ετών. Όλοι τους κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να πουλήσουν τον πύραυλο.

Ιταλία: Πύραυλος αέρος-αέρος εντοπίστηκε σε οπλοστάσιο ακροδεξιών Facebook Twitter
ΕΡΑ

«Έχουμε κάποιες ιδέες για το τι θα μπορούσαν να κάνουν με το κατασχεθέν υλικό, όμως προς το παρόν δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε υποθέσεις», είπε στους δημοσιογράφους ο αστυνομικός διευθυντής του Τορίνου, Τζουζέπε Ντε Ματέις. «Προς το παρόν, κανένα στοιχείο δεν μας οδηγεί (στο συμπέρασμα) ότι έκαναν ανατρεπτικά σχέδια», πρόσθεσε ο Εουτζένιο Σπίνα, υψηλόβαθμο στέλεχος της αντιτρομοκρατικής.

Η αστυνομία έκανε πολλές έρευνες τις τελευταίες εβδομάδες σε ακροδεξιούς κύκλους στην περιοχή του Τορίνου. Στις 9 Ιουλίου, στην τελευταία από αυτές, συνελήφθη ο Φάμπιο Κάρλο Ντ' Αλία, με την κατηγορία της απολογίας του φασισμού και της κατοχής πολεμικών πυρομαχικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM