Ιταλία: Ο στρατός κινητοποιείται για τις φωτιές στον Βεζούβιο-499 οι εστίες

Ιταλία: Ο στρατός κινητοποιείται για τις φωτιές στον Βεζούβιο-499 οι εστίες Facebook Twitter
ANSA
1

Παράλληλα με τις δυνάμεις των περιφερειών και τους πυροσβέστες, τις ώρες αυτές αποφασίσθηκε και η ευρεία δραστηριοποίηση του στρατού για να αντιμετωπισθούν οι εκατοντάδες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στον ιταλικό νότο.
Ανησυχία προκαλεί η πυρκαγιά σε περιοχή γύρω από το ηφαίστειο του Βεζούβιου, στην Νάπολη, όπως και εκείνη στα μικρά νησιά Τρέμιτι, από τα οποία αναχώρησαν εσπευσμένα πάνω από 700 τουρίστες. Μόνο στην Σικελία, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι πυροσβέστες κινητοποιούνται για την κατάσβεση 499 εστιών.


Τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, όσο και στην πόλη Έννα της Σικελίας, η δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα, διότι οι εισαγγελείς είναι πεπεισμένοι ότι οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από εμπρηστές.


Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιδεινώθηκε και λόγω της λειψυδρίας των περασμένων ημερών, αλλά σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε παράνομα συμφέροντα και σε εμπρησμούς. Κοντά στην πόλη Μεσσήνη της Σικελίας, 20 οικογένειες αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και 2 γυναίκες χρειάσθηκε να νοσηλευθούν λόγω εισπνοής καπνού.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα «κόβει» τις επενδύσεις και οι 75 φτωχότερες χώρες του πλανήτη τρέχουν να αποπληρώσουν τα χρέη

Διεθνή / Η Κίνα «κόβει» τις επενδύσεις και οι 75 φτωχότερες χώρες του πλανήτη τρέχουν να αποπληρώσουν τα χρέη

Η χρηματοδότηση της Κίνας μέσω της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) έχει μειωθεί σημαντικά, προκαλώντας ανησυχία σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες που εξαρτώνται από αυτές τις επενδύσεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM