Ιταλία: Ο στρατός κινητοποιείται για τις φωτιές στον Βεζούβιο-499 οι εστίες

Ιταλία: Ο στρατός κινητοποιείται για τις φωτιές στον Βεζούβιο-499 οι εστίες Facebook Twitter
ANSA
1

Παράλληλα με τις δυνάμεις των περιφερειών και τους πυροσβέστες, τις ώρες αυτές αποφασίσθηκε και η ευρεία δραστηριοποίηση του στρατού για να αντιμετωπισθούν οι εκατοντάδες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στον ιταλικό νότο.
Ανησυχία προκαλεί η πυρκαγιά σε περιοχή γύρω από το ηφαίστειο του Βεζούβιου, στην Νάπολη, όπως και εκείνη στα μικρά νησιά Τρέμιτι, από τα οποία αναχώρησαν εσπευσμένα πάνω από 700 τουρίστες. Μόνο στην Σικελία, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι πυροσβέστες κινητοποιούνται για την κατάσβεση 499 εστιών.


Τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, όσο και στην πόλη Έννα της Σικελίας, η δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα, διότι οι εισαγγελείς είναι πεπεισμένοι ότι οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από εμπρηστές.


Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιδεινώθηκε και λόγω της λειψυδρίας των περασμένων ημερών, αλλά σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε παράνομα συμφέροντα και σε εμπρησμούς. Κοντά στην πόλη Μεσσήνη της Σικελίας, 20 οικογένειες αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και 2 γυναίκες χρειάσθηκε να νοσηλευθούν λόγω εισπνοής καπνού.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM