Ιταλία: Μία πρόσφυγας που έγινε σύμβολο της ενσωμάτωσης δολοφονήθηκε στο αγρόκτημά της

Ιταλία: Μία πρόσφυγας που έγινε σύμβολο της ενσωμάτωσης δολοφονήθηκε στο αγρόκτημά της Facebook Twitter
0

Μία πρόσφυγας από την Αιθιοπία που έγινε σύμβολο της ενσωμάτωσης πληθυσμού στην Ιταλία, βρέθηκε νεκρή στο αγρόκτημά της, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Η Agitu Ideo Gudeta είχε φτιάξει το δικό της αγρόκτημα όπου δραστηριοποιούταν στην εκτροφή κατσικιών και στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας υπάλληλος στο αγρόκτημά της, στο Trentino της Βόρειας Ιταλίας, σκότωσε την 42χρονη πρόσφυγα, Agitu Ideo Gudeta, με ένα σφυρί, αφότου τη βίασε. Ο άνδρας από την Γκάνα φέρεται να έχει ομολογήσει το έγκλημα. 

Η Gudeta είχε φτιάξει το σπίτι της και την μικρή αλλά επιτυχημένη αγροτική επιχείρηση στα βουνά του Trentino's Valle dei Mocheni, φτιάχνοντας κατσικίσιο τυρί, ακόμα και προϊόντα ομορφιάς στο αγρόκτημά της «La Capra Felice» (The Happy Goat), το οποίο χτίστηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο κομμάτι γης.

Η ιστορία της είχε γίνει γνωστή διεθνώς καθώς η 42χρονη υπήρξε το φωτεινό παράδειγμα μιας επιτυχημένης ιστορίας για τους πρόσφυγες στην Ιταλία σε μια εποχή δύσκολη για τους μετανάστες και πρόσφυγες που έφταναν στη χώρα και αντιμετώπιζαν τον ρατσισμό.

Η Gudeta εγκατέλειψε τον τόπο που μεγάλωσε, την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, το 2010, μετά τη συμμετοχή της σε διαμαρτυρίες ενάντια στην «αρπαγή γης» από τις τοπικές αρχές. Συγκεκριμένα, εκατοντάδες ακτιβιστές τότε κατηγόρησαν τις αρχές της Αιθιοπίας ότι παραχώρησαν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις σε ξένους επενδυτές.

Φτάνοντας στην Ιταλία ως πρόσφυγας κατάφερε να δημιουργήσει την δική της επιχείρηση. Ξεκίνησε με 15 κατσίκες και είχε 180 έως το 2018 όταν έγινε γνωστή για την επιχειρηματική της δραστηριότητα. «Δημιούργησα το χώρο μου και έκανα κάτι που πραγματικά μου άρεσε», είχε πει στο Reuters. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ