Ρώμη: Έξωση για Aμερικανίδα «πριγκίπισσα» από τη βίλα Aurora, με τη νωπογραφία του Καραβάτζιο

US-born ‘princess’ evicted from Rome villa housing Caravaggio fresco Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η γεννημένη στις ΗΠΑ, Rita Boncompagni Ludovisi έλαβε εντολή έξωσης από τη Villa Aurora του 16ου αιώνα στη Ρώμη- όπου υπάρχει νωπογραφία του Καραβάτζιο- εν μέσω μιας μακροχρόνιας κληρονομικής διαμάχης με τους τρεις γιους του εκλιπόντος συζύγου της, ο οποίος και ήταν ο τελευταίος επίσημος ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Η Ludovisi που αυτοχαρακτηρίζεται «πριγκίπισσα» αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εν λόγω βίλα η οποία διαθέτει τη μοναδική τοιχογραφία οροφής που ζωγράφισε ποτέ ο Καραβάτζιο. Κρατώντας το σκύλο της, η 73χρονη, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Τι έκανα για να το αξίζω αυτό; Γιατί είναι τόσο αποφασισμένοι να με διώξουν από εδώ;».

Η έξωση της Ludovisi σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής σε μια ιστορία που ξεκίνησε ως μια ερωτική ιστορία το 2003, όταν γνώρισε τον εκλιπόντα σύζυγό της Nicolò, απόγονο μιας ιταλικής ευγενούς οικογένειας που χρησιμοποιούσε τον τίτλο του πρίγκιπα. Βέβαια, η ιταλική μοναρχία καταργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940.

Μέχρι τον θάνατο του Nicolò το 2018, η βίλα φιλοξενούσε φοιτητές ιστορίας και μικρές ιδιωτικές ομάδες ξεναγήσεων. Στη διαθήκη του, ο Nicolò έδωσε στη σύζυγό του το δικαίωμα να μείνει στο ακίνητο για το υπόλοιπο της ζωής της και, σε περίπτωση πώλησης, τα έσοδα θα μοιράζονταν μεταξύ αυτής και των γιων του. Ωστόσο, οι γιοι το αμφισβήτησαν αυτό, προκαλώντας νομική διαμάχη.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν τελικά να θέσουν το σπίτι προς πώληση, αλλά το ακίνητο δεν κατάφερε να προσελκύσει ούτε έναν αγοραστή σε πέντε δημοπρασίες από τον Ιανουάριο του 2022, παρά το γεγονός ότι η τιμή μειώθηκε από 471 εκατ. ευρώ σε 145 εκατ. ευρώ.

Τον Ιανουάριο, ένας δικαστής στη Ρώμη διέταξε την έξωση της Ludovisi με την κατηγορία ότι δεν συντηρούσε σωστά το κτίριο. Κατηγορήθηκε επίσης για τη διοργάνωση μη εγκεκριμένων ξεναγήσεων.

Ο νεότερος από τους τρεις γιους του Nicolò, περίμενε έξω από τη βίλα το πρωί της Πέμπτης για να την παρακολουθήσει τη βίλα που «απελευθερωνόταν από αυτή τη γυναίκα» φωνάζοντας ότι «δεν είναι πριγκίπισσα».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM