Ρώμη: Έξωση για Aμερικανίδα «πριγκίπισσα» από τη βίλα Aurora, με τη νωπογραφία του Καραβάτζιο

US-born ‘princess’ evicted from Rome villa housing Caravaggio fresco Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η γεννημένη στις ΗΠΑ, Rita Boncompagni Ludovisi έλαβε εντολή έξωσης από τη Villa Aurora του 16ου αιώνα στη Ρώμη- όπου υπάρχει νωπογραφία του Καραβάτζιο- εν μέσω μιας μακροχρόνιας κληρονομικής διαμάχης με τους τρεις γιους του εκλιπόντος συζύγου της, ο οποίος και ήταν ο τελευταίος επίσημος ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Η Ludovisi που αυτοχαρακτηρίζεται «πριγκίπισσα» αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εν λόγω βίλα η οποία διαθέτει τη μοναδική τοιχογραφία οροφής που ζωγράφισε ποτέ ο Καραβάτζιο. Κρατώντας το σκύλο της, η 73χρονη, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Τι έκανα για να το αξίζω αυτό; Γιατί είναι τόσο αποφασισμένοι να με διώξουν από εδώ;».

Η έξωση της Ludovisi σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής σε μια ιστορία που ξεκίνησε ως μια ερωτική ιστορία το 2003, όταν γνώρισε τον εκλιπόντα σύζυγό της Nicolò, απόγονο μιας ιταλικής ευγενούς οικογένειας που χρησιμοποιούσε τον τίτλο του πρίγκιπα. Βέβαια, η ιταλική μοναρχία καταργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940.

Μέχρι τον θάνατο του Nicolò το 2018, η βίλα φιλοξενούσε φοιτητές ιστορίας και μικρές ιδιωτικές ομάδες ξεναγήσεων. Στη διαθήκη του, ο Nicolò έδωσε στη σύζυγό του το δικαίωμα να μείνει στο ακίνητο για το υπόλοιπο της ζωής της και, σε περίπτωση πώλησης, τα έσοδα θα μοιράζονταν μεταξύ αυτής και των γιων του. Ωστόσο, οι γιοι το αμφισβήτησαν αυτό, προκαλώντας νομική διαμάχη.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν τελικά να θέσουν το σπίτι προς πώληση, αλλά το ακίνητο δεν κατάφερε να προσελκύσει ούτε έναν αγοραστή σε πέντε δημοπρασίες από τον Ιανουάριο του 2022, παρά το γεγονός ότι η τιμή μειώθηκε από 471 εκατ. ευρώ σε 145 εκατ. ευρώ.

Τον Ιανουάριο, ένας δικαστής στη Ρώμη διέταξε την έξωση της Ludovisi με την κατηγορία ότι δεν συντηρούσε σωστά το κτίριο. Κατηγορήθηκε επίσης για τη διοργάνωση μη εγκεκριμένων ξεναγήσεων.

Ο νεότερος από τους τρεις γιους του Nicolò, περίμενε έξω από τη βίλα το πρωί της Πέμπτης για να την παρακολουθήσει τη βίλα που «απελευθερωνόταν από αυτή τη γυναίκα» φωνάζοντας ότι «δεν είναι πριγκίπισσα».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM