Ρώμη: Έξωση για Aμερικανίδα «πριγκίπισσα» από τη βίλα Aurora, με τη νωπογραφία του Καραβάτζιο

US-born ‘princess’ evicted from Rome villa housing Caravaggio fresco Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η γεννημένη στις ΗΠΑ, Rita Boncompagni Ludovisi έλαβε εντολή έξωσης από τη Villa Aurora του 16ου αιώνα στη Ρώμη- όπου υπάρχει νωπογραφία του Καραβάτζιο- εν μέσω μιας μακροχρόνιας κληρονομικής διαμάχης με τους τρεις γιους του εκλιπόντος συζύγου της, ο οποίος και ήταν ο τελευταίος επίσημος ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Η Ludovisi που αυτοχαρακτηρίζεται «πριγκίπισσα» αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εν λόγω βίλα η οποία διαθέτει τη μοναδική τοιχογραφία οροφής που ζωγράφισε ποτέ ο Καραβάτζιο. Κρατώντας το σκύλο της, η 73χρονη, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Τι έκανα για να το αξίζω αυτό; Γιατί είναι τόσο αποφασισμένοι να με διώξουν από εδώ;».

Η έξωση της Ludovisi σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής σε μια ιστορία που ξεκίνησε ως μια ερωτική ιστορία το 2003, όταν γνώρισε τον εκλιπόντα σύζυγό της Nicolò, απόγονο μιας ιταλικής ευγενούς οικογένειας που χρησιμοποιούσε τον τίτλο του πρίγκιπα. Βέβαια, η ιταλική μοναρχία καταργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940.

Μέχρι τον θάνατο του Nicolò το 2018, η βίλα φιλοξενούσε φοιτητές ιστορίας και μικρές ιδιωτικές ομάδες ξεναγήσεων. Στη διαθήκη του, ο Nicolò έδωσε στη σύζυγό του το δικαίωμα να μείνει στο ακίνητο για το υπόλοιπο της ζωής της και, σε περίπτωση πώλησης, τα έσοδα θα μοιράζονταν μεταξύ αυτής και των γιων του. Ωστόσο, οι γιοι το αμφισβήτησαν αυτό, προκαλώντας νομική διαμάχη.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν τελικά να θέσουν το σπίτι προς πώληση, αλλά το ακίνητο δεν κατάφερε να προσελκύσει ούτε έναν αγοραστή σε πέντε δημοπρασίες από τον Ιανουάριο του 2022, παρά το γεγονός ότι η τιμή μειώθηκε από 471 εκατ. ευρώ σε 145 εκατ. ευρώ.

Τον Ιανουάριο, ένας δικαστής στη Ρώμη διέταξε την έξωση της Ludovisi με την κατηγορία ότι δεν συντηρούσε σωστά το κτίριο. Κατηγορήθηκε επίσης για τη διοργάνωση μη εγκεκριμένων ξεναγήσεων.

Ο νεότερος από τους τρεις γιους του Nicolò, περίμενε έξω από τη βίλα το πρωί της Πέμπτης για να την παρακολουθήσει τη βίλα που «απελευθερωνόταν από αυτή τη γυναίκα» φωνάζοντας ότι «δεν είναι πριγκίπισσα».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις θέσεις τους, ενώ λίγοι πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Διεθνή / Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

την έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συλλογή μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ με το νέο κόμμα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διεθνή / Ο Μασκ με στρατηγική Επαμεινώνδα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

«Όταν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία» ανέφερε ο Μασκ
LIFO NEWSROOM
Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Διεθνή / Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Ο Γουόλτερ Ματάου που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καρατερίστες του Χόλιγουντ έφτασε στην κορυφή δημιουργώντας ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό ντουέτο με τον Τζακ Λέμον
LIFO NEWSROOM