ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ιταλία: Ένταση και δακρυγόνα σε πορεία μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν στην Γαλλία

Ιταλία: Ένταση και δακρυγόνα σε πορεία μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν στην Γαλλία Facebook Twitter
0

Η ιταλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων ενάντια σε μια ομάδα περίπου 400 κυρίως Αφρικανών μεταναστών που πραγματοποιούσαν πορεία προς τα γαλλικά σύνορα με αφετηρία την βόρεια πόλη Βεντιμίλια τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.


Οι μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων πιστεύεται ότι προέρχονταν από το Σουδάν, δήλωσαν ότι δεν ανέχονταν άλλο να τελούν υπό αστυνομική κράτηση. «Γαλλία, Γαλλία, όχι Ιταλία, πηγαίνουμε Γαλλία», έλεγε ένας από τους μετανάστες, όπως έδειξαν κινηματογραφικά πλάνα.

Καθώς οι μετανάστες περπατούσαν σε αυτοκινητόδρομο προς τα γαλλικά σύνορα, ξέσπασαν οι συμπλοκές με την ιταλική αστυνομία. Κάποια μέλη της ομάδας των μεταναστών επιχείρησαν να ξεφύγουν και να διασχίσουν ένα ποτάμι για να εισέλθουν στην Γαλλία.


Εντούτοις, ώρες αργότερα, οι περισσότεροι από τους μετανάστες φαίνονταν να κάθονται στο δρόμο, περικυκλωμένοι από αστυνομικούς.


Η Βεντιμίλια έφερε στο παρελθόν το παρατσούκλι «μικρό Καλαί», την γνωστή «Ζούγκλα» του καταυλισμού στην γαλλική πόλη, όπου χιλιάδες μετανάστες ζούσαν σε άθλιες συνθήκες με την ελπίδα να περάσουν στη Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM