Ιταλία: Ένταση και δακρυγόνα σε πορεία μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν στην Γαλλία

Ιταλία: Ένταση και δακρυγόνα σε πορεία μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν στην Γαλλία Facebook Twitter
0

Η ιταλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων ενάντια σε μια ομάδα περίπου 400 κυρίως Αφρικανών μεταναστών που πραγματοποιούσαν πορεία προς τα γαλλικά σύνορα με αφετηρία την βόρεια πόλη Βεντιμίλια τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.


Οι μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων πιστεύεται ότι προέρχονταν από το Σουδάν, δήλωσαν ότι δεν ανέχονταν άλλο να τελούν υπό αστυνομική κράτηση. «Γαλλία, Γαλλία, όχι Ιταλία, πηγαίνουμε Γαλλία», έλεγε ένας από τους μετανάστες, όπως έδειξαν κινηματογραφικά πλάνα.

Καθώς οι μετανάστες περπατούσαν σε αυτοκινητόδρομο προς τα γαλλικά σύνορα, ξέσπασαν οι συμπλοκές με την ιταλική αστυνομία. Κάποια μέλη της ομάδας των μεταναστών επιχείρησαν να ξεφύγουν και να διασχίσουν ένα ποτάμι για να εισέλθουν στην Γαλλία.


Εντούτοις, ώρες αργότερα, οι περισσότεροι από τους μετανάστες φαίνονταν να κάθονται στο δρόμο, περικυκλωμένοι από αστυνομικούς.


Η Βεντιμίλια έφερε στο παρελθόν το παρατσούκλι «μικρό Καλαί», την γνωστή «Ζούγκλα» του καταυλισμού στην γαλλική πόλη, όπου χιλιάδες μετανάστες ζούσαν σε άθλιες συνθήκες με την ελπίδα να περάσουν στη Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM