Ιστορική απόφαση: Η Νορβηγία απαγόρευσε την εκτροφή μπουλντόγκ και Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ

Ιστορική απόφαση: Η Νορβηγία απαγόρευσε την εκτροφή μπουλντόγκ και Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ Facebook Twitter
0

Η Νορβηγία απαγόρευσε την εκτροφή Αγγλικών Μπουλντόγκ και Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ σε μια απόφαση-ορόσημο, επικαλούμενη έμφυτα προβλήματα υγείας στις συγκεκριμένες ράτσες. 

Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Όσλο εξέδωσε ομόφωνη απόφαση ότι η αναπαραγωγή μπουλντόγκ και Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ παραβιάζει το άρθρο 25 του Νορβηγικού Νόμου για την Ευημερία των Ζώων και δεν θα γίνεται πλέον ανεκτή.

Η απόφαση έρχεται μετά από μια υπόθεση που έφερε η Animal Protection Norway στα δικαστήρια, τον Νοέμβριο του 2021, λόγω ανησυχίας για τα πολυάριθμα, κρίσιμα προβλήματα υγείας στις συγκεκριμένες ράτσες.

«Τα ανθρωπογενή προβλήματα υγείας του μπουλντόγκ είναι γνωστά από τις αρχές του 20ου αιώνα. Η ετυμηγορία έχει καθυστερήσει πολλά χρόνια», δήλωσε ο Åshild Roaldset, Διευθύνων Σύμβουλος της Animal Protection Norway.

«Για αρκετές δεκαετίες, άρρωστα σκυλιά εκτρέφονται κατά παράβαση της νορβηγικής νομοθεσίας. Τα σκυλιά μας έχουν πέσει θύματα συστηματικής και οργανωμένης προδοσίας των τετράποδων φίλων μας. Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι αυτό είναι παράνομο».

Μελέτη του 2016 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανακάλυψε ότι το αγγλικό μπουλντόγκ δεν έχει τη γενετική ποικιλότητα που είναι απαραίτητη για να συνεχίσει ως ράτσα. Αυτό που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θεωρούν αξιολάτρευτα και μοναδικά χαρακτηριστικά είναι στην πραγματικότητα αναπηρίες που δεν έχουν έχουν επισημανθεί.

Ελάχιστα μπουλντόγκ μπορούν να γεννήσουν ή να συλλάβουν χωρίς τεχνητή γονιμοποίηση. Η ράτσα έχει επίσης υψηλό επίπεδο θνησιμότητας κουταβιών λόγω ελαττωμάτων όπως προβλήματα στα οστά και τις αρθρώσεις και σπάνια καταφέρνουν να ζήσουν υγιή μετά τα πέντε έτη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM