Το Ισραήλ ενέκρινε την πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινής εφημερίδας.

 

Το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας απόψε ενέκρινε την εκεχειρία για τον τερματισμό των συγκρούσεων με τη Χαμάς, έπειτα από 11 ημέρες, σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

 

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί οι όροι της εκεχειρίας.

 

Μέλος της Χαμάς δήλωσε σε εφημερίδα του Λιβάνου ότι η εκεχειρία θα τεθεί σε ισχύ το πρωί της Παρασκευής, γράφει ακόμη η Yedioth Ahronoth. Το Ισραήλ και η Χαμάς θα ξεκινήσουν μία «αμοιβαία και ταυτόχρονη» ανακωχή, στις 2:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της Χαμάς.

 

Οι εκτοξεύσεις πυραύλων προς το νότιο Ισραήλ συνεχίστηκαν και το βράδυ της Πέμπτης, παρά τις αναφορές για επικείμενη κατάπαυση πυρός. Σειρήνες ήχησαν σε πολλές πόλεις της περιοχής. Νωρίτερα, το Ισραήλ ενημέρωσε την Αίγυπτο ότι ήταν έτοιμο για διακοπή των εχθροπραξιών, σύμφωνα με το Al Jazeera.

 

Νωρίς το βράδυ της Πέμπτης ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συγκάλεσε το συμβούλιο ασφαλείας, προκειμένου να συζητηθούν οι επιχειρήσεις στη Γάζα και οι προσπάθειες για επίτευξη εκεχειρίας. Στο μεταξύ, το Al-Arabiya έγραψε ότι η Αίγυπτος έστειλε επιτηρητές στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα εκτοξευθούν ρουκέτες στη φάση της αποκλιμάκωσης, προτού τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία.