Το Ισραήλ προειδοποιεί 4 ευρωπαϊκές χώρες: Μην αναγνωρίσετε παλαιστινιακό κράτος

Το Ισραήλ προειδοποιεί 4 ευρωπαϊκές χώρες: Μην αναγνωρίσετε παλαιστινιακό κράτος Facebook Twitter
0

Το Ισραήλ είπε σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες τη Δευτέρα ότι το σχέδιό τους να εργαστούν για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους αποτελούσε «βραβείο για την τρομοκρατία» που θα μείωνε τις πιθανότητες επίλυσης της σύγκρουσης μεταξύ των γειτόνων μέσω διαπραγματεύσεων.

Η Ισπανία δήλωσε την Παρασκευή ότι, στο όνομα της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, συμφώνησε με την Ιρλανδία, τη Μάλτα και τη Σλοβενία ​​να κάνουν τα πρώτα βήματα προς την αναγνώριση του κράτους που ανακήρυξαν οι Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Γάζα βρισκόταν εδώ και καιρό υπό την κυριαρχία της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, η οποία απορρίπτει την ειρήνη με το Ισραήλ και του επιτέθηκε στις 7 Οκτωβρίου, πυροδοτώντας έναν καταστροφικό πόλεμο που πυροδότησε τη βία στη Δυτική Όχθη, όπου το Ισραήλ έχει εκτεταμένους εβραϊκούς οικισμούς.

«Η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου στέλνει ένα μήνυμα στη Χαμάς και στις άλλες παλαιστινιακές τρομοκρατικές οργανώσεις ότι οι δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών θα ανταποκριθούν με πολιτικές χειρονομίες προς τους Παλαιστίνιους», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς στο X.

"Μια επίλυση της σύγκρουσης θα είναι δυνατή μόνο μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών. Οποιαδήποτε δέσμευση για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους αποστασιοποιεί μόνο την επίτευξη λύσης και αυξάνει την περιφερειακή αστάθεια."

Δεν διευκρίνισε τι είδους ψήφισμα είχε στο μυαλό του. Το Ισραήλ, του οποίου ο κυβερνητικός συνασπισμός περιλαμβάνει ακροδεξιούς υπέρ των εποικισμών, έχει αποκλείσει εδώ και καιρό το ενδεχόμενο να αποκτήσει παλαιστινιακό κράτος. Αυτό την έχει βάλει σε διαμάχη με τις δυτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τον στόχο της να νικήσει τη Χαμάς, αλλά θέλουν ένα μεταπολεμικό διπλωματικό σχέδιο.

Με πληροφορίες Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM
Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM