Ισπανός πρέπει να γράφει καθημερινά στο Twitter για 30 ημέρες την απόφαση καταδίκης του για συκοφαντική δυσφήμιση

Ισπανός πρέπει να γράφει καθημερινά στο Twitter για 30 ημέρες την απόφαση καταδίκης του για συκοφαντική δυσφήμιση Facebook Twitter
Ο Λουίς Πινέδα, πρόεδρος της οργάνωσης καταναλωτών Ausbanc, καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση.
0

Ένας Ισπανός θα πρέπει για διάστημα 30 ημερών να γράφει και να στέλνει στο Twitter το κείμενο της απόφασης καταδίκης του για συκοφαντική δυσφήμιση. Από την φυλακή, όπου εκτίει την ποινή του, ενώ οι αρχές θα πρέπει να του παράσχουν τα απαραίτητα μέσα για να το πράξει αυτό, έπειτα από αίτημα του θύματος που συκοφάντησε.


Ο Λουίς Πινέδα, πρόεδρος της οργάνωσης καταναλωτών Ausbanc, καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού εξύβρισε και κατηγόρησε για αξιόποινες πράξεις, μέσω αναρτήσεών του στο Twitter και σε μια εφημερίδα της οργάνωσής του, τον Ρουμπέν Σάντσεθ, εκπρόσωπο τύπου μιας άλλης καταναλωτικής οργάνωσης, της Facua.


Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε να διαγράψει τα 57 επίμαχα tweet και να δημοσιεύει, για 30 ημέρες, το κείμενο της καταδικαστικής απόφασης στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.


Έπειτα από την εκδίκαση και των εφέσεων που υποβλήθηκαν, η απόφαση κατέστη τελεσίδικη και δικαστήριο της Σεβίλλης διευκρίνισε την 3η Μαρτίου ότι ο Πινέδα θα πρέπει να γράφει και να στέλνει τα tweets «το πρωί από τις 09.00 έως τις 14.00 ή το απόγευμα από τις 17.00 έως τις 22.00» σύμφωνα με το αντίγραφο της απόφασης που δημοσιεύτηκε σήμερα από τη Facua.


Ο Λουίς Πινέδα έχει προφυλακιστεί από τον Απρίλιο του 2016, καθώς κατηγορείται ότι εκβίαζε εταιρείες και τράπεζες απειλώντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον τους.


Το δικαστήριο της Σεβίλλης ζήτησε επομένως από τη διεύθυνση της φυλακής της Μαδρίτης να του παράσχει «τα απαραίτητα υλικά μέσα προκειμένου να εκτίσει πλήρως την ποινή του».


Ο καταδικασθείς προς το παρόν αρνείται να εκτελέσει την απόφαση καταδίκης του αποφεύγοντας ακόμα και να του γνωστοποιηθεί επίσημα, σύμφωνα με τη Facua.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οκτώ χρόνια από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία - Γιατί CIA και άλλοι δεν το πίστεψαν ποτέ

Διεθνή / Τουρκία: Αποτυχημένο πραξικόπημα κατά Ερντογάν 8 χρόνια μετά - Γιατί η CIA δεν το πίστεψε ποτέ

Από το 2016 συνολικά 705.172 Τούρκοι κρατήθηκαν ή συνελήφθησαν - Το πραξικόπημα έδωσε στον Ερντογάν όσα χρειαζόταν για να εδραιώσει την απόλυτη κυριαρχία του και άλλαξε την Τουρκία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ