Ισπανία: Κατασχέθηκαν 74 τόνοι κλεμμένες ελιές

Ισπανία: Κατασχέθηκαν 74 τόνοι κλεμμένες ελιές - «Το να κλέβεις λάδι είναι σαν να κλέβεις κοσμήματα» Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Unsplash
0

Δεκάδες τόνοι με ελιές κλάπηκαν στην Ισπανία λόγω μεγάλης αύξησης των τιμών αλλά και μειωμένης συγκομιδής.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία κατέσχεσε 74 τόνους με κλεμμένες ελιές στην επαρχία Σεβίλλη και ειδικότερα στην πόλη Πίλας, ενώ συνελήφθησαν 12 άτομα για φερόμενη εμπλοκή τους στην κλοπή και εμπορία των ελιών.

Οι κλέφτες απενεργοποίησαν τις κάμερες ασφαλείας και πραγματοποίησαν τη ληστεία μέσα στη νύχτα, προκαλώντας σημαντικές ζημιές. Η εταιρεία έχει λάβει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, τοποθετώντας περισσότερους συναγερμούς και περιμετρικές κάμερες. Η αστυνομία πραγματοποιούσε νυχτερινές περιπολίες κοντά στο σημείο.

Να σημειωθεί πως η Ισπανία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ελιών και ελαιόλαδου στον κόσμο. Ωστόσο εξαιτίας των καυσώνων και της έντονης ξηρασίας η παραγωγή σημείωσε αισθητή μείωση, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί στη συγκομιδή και το 2024, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Υπενθυμίζεται πως περίπου 6.000 λίτρα έξτρα παρθένου ελαιολάδου κλάπηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου από την εταιρεία παραγωγής ελαιολάδου Terraverne, η οποία δραστηριοποιείται στην Τέμπα, ένα μικρό χωριό στην επαρχία Μάλαγα, και ειδικεύεται στην παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας. Το ελαιόλαδο είχε ήδη εμφιαλωθεί για αποστολή σε πελάτες, δήλωσε η εκπρόσωπος Λόρα Λαρουμπία Νογάλες. «Με τις τιμές που έχει φτάσει το ελαιόλαδο, το να κλέβεις λάδι είναι πλέον σαν να κλέβεις κοσμήματα», τόνισε σε τηλεφωνική συνέντευξη. Τόνισε παράλληλα, πως ήταν η πρώτη φορά που έγινε ληστεία αυτού του είδους.

Επίσης, περίπου 50.000 λίτρα ελαιόλαδου εκλάπησαν από το Μαρίν Σεράνο ελ Λαγκάρ, ένα ελαιοτριβείο στο Καρκαβούι της Κόρδοβα, λίγες μέρες αργότερα. Ο Dcoop, ο μεγαλύτερος συνεταιρισμός ελαιολάδου στην Ισπανία και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ελαιολάδου της χώρας, δήλωσε ότι σε κανένα από τα ελαιοτριβεία του δεν έχει σημειωθεί ληστεία, αλλά τόνισε πως «αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι οι τιμές αυξάνουν τον πειρασμό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM