Ισπανία: Χάος στο αεροδρόμιο Μπαράχας λόγω drones - Έκλεισε και δεκάδες πτήσεις άλλαξαν προορισμό

Ισπανία: Χάος στο αεροδρόμιο Μπαράχας λόγω drones - Έκλεισε και δεκάδες πτήσεις άλλαξαν προορισμό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Για μία ώρα έκλεισε το αεροδρόμιο Μπαράχας στη Μαδρίτη λόγω παρουσίας drones, ενώ 26 πτήσεις άλλαξαν προορισμό.

Για μία ώρα παρέμεινε κλειστό το διεθνές αεροδρόμιο «Αδόλφο Σουάρεθ-Μπαράχας» της Μαδρίτης εξαιτίας της παρουσίας ενός τηλεκατευθυνόμενου ιπτάμενου μέσου (drone) μέσα στον εναέριο χώρο που ορίζει η περίμετρός του, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Μεταφορών. Σύμφωνα με την ΑΕΝΑ, την εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, οι πτήσεις πλέον επιτρέπονται.

Δύο πιλότοι ενημέρωσαν τον πύργο ελέγχου για πτήση κάποιων drones και αμέσως ενεργοποιήθηκε η διαδικασία «Rate 0» για την διοχέτευση της εναέριας κυκλοφορίας προς άλλο αεροδρόμιο, απαγορεύοντας κάθε προσγείωση ή απογείωση από το Μπαράχας.

Η ΑΕΝΑ ενημέρωσε πως μετά τον συναγερμό, που σήμανε στις 12.40 (13.40, ώρα Ελλάδος) συνολικά 26 πτήσεις κατευθύνθηκαν προς άλλα αεροδρόμια, όπως στη Βαλένθια, τη Βαρκελώνη, το Αλικάντε και το Βαγιαδολίδ.


Σε μήνυμά της στο Twitter, η διαχειρίστρια εταιρεία υπενθυμίζει πως τα «drones δεν είναι παιχνίδια», ενώ η αστυνομία και η Πολιτοφυλακή διεξάγουν έρευνες για να εντοπισθεί ο χειριστής του τηλεκατευθυνόμενου, έχοντας αναπτύξει περιπόλους γύρω από το αεροδρόμιο—όπως ενημέρωσαν αρμόδιες πηγές το ισπανικό πρακτορείο EFE.

Σε tweet της η Κρατική Υπηρεσία Εναέριας Ασφάλειας (AESA) υπενθυμίζει πως η πτήσεις τηλεκατευθυνόμενων ιπτάμενων μέσων κοντά σε αεροδρόμια αποτελεί «σημαντική» παράβαση, που τιμωρείται με πρόστιμο έως και 9.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM