ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ισπανία: Ένα αγόρι δυο ετών έχει πέσει σε αυτή την τρύπα - Η αγωνία να βρεθεί κορυφώνεται

Ισπανία: Ένα αγόρι δυο ετών έχει πέσει σε αυτή την τρύπα - Η αγωνία να βρεθεί κορυφώνεται Facebook Twitter
0

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλη η Ισπανία το θρίλερ για την ανεύρεση ενός αγοριού δύο ετών που φέρεται να έχει πέσει σε μια τρύπα γεώτρησης.

Οι διασώστες αγωνίζονται να βρουν το αγόρι που έχει πέσει στην τρύπα βάθους 100 μέτρων, κοντά στη νότια πόλη της Μάλαγα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από την Κυριακή και συνεχίζεται μέρα και νύχτα. Το αγόρι εξαφανίστηκε το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής εκδρομής. Δεν είναι γνωστό το πώς το αγόρι βρέθηκε μέσα στην τρύπα.

Τη Δευτέρα το βράδυ, οι διασώστες άρχισαν να χρησιμοποιούν ειδική μηχανή απάντλησης για να μπορέσουν να βγάλουν όγκο νερού από την τρύπα της οποίας το πλάτος είναι μόλις 25 εκατοστά.

Ένας ανιχνευτής με κάμερα στην άκρη βρήκε ένα κύπελλο που ανήκει στο αγνοούμενο παιδί. Οι διασώστες δεν έχουν όμως λάβει κανένα άλλο ελπιδοφόρο σημάδι από το αγόρι.

Η οικογένεια ζει στο El Palo, μια κοντινή συνοικία, και το 2017 ο μεγαλύτερος αδελφός του παιδιού πέθανε σε ένα ατύχημα ενώ ήταν μόλις τριών ετών. Ψυχολόγοι παρέχουν στήριξη στην οικογένεια από την πρώτη στιγμή.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, αστυνομικοί και άλλοι ειδικοί βρίσκονται στο σημείο και συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Οι διασώστες έχουν αρχίσει να σκάβουν μια λοξή σήραγγα στην πλαγιά του λόφου, ελπίζοντας να φτάσουν στο αγόρι με αυτόν τον τρόπο.

Αλλά επί του παρόντος οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην απομάκρυνση χώματος και λάσπης από την γεώτρηση. Η επιχείρηση είναι τεχνικά περίπλοκη και δύσκολη και οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανό το παιδί λιγοστεύουν όσο περνά η ώρα.

0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kneecap: Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε την κατηγορία για τρομοκρατία κατά του μέλους του συγκροτήματος

Διεθνή / Kneecap: Δικαστήριο απέρριψε την κατηγορία για τρομοκρατία κατά μέλους του συγκροτήματος

«Η όλη διαδικασία δεν αφορούσε εμένα. Πάντα αφορούσε τη Γάζα, το τι συμβαίνει αν τολμήσεις να μιλήσεις», είπε ο Liam Óg Ó hAnnaidh μιλώντας στον κόσμο που βρισκόταν έξω από το δικαστήριο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Άγνωστα drones πέταξαν πάνω από στρατιωτική βάση που εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες

Διεθνή / Γαλλία: Άγνωστα drones πέταξαν πάνω από στρατιωτική βάση που εκπαίδευε Ουκρανούς στρατιώτες

Η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει αυστηρά τις πτήσεις πολιτικών drones πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, χαρακτηρίζοντας τέτοιες παραβιάσεις απειλή για την εθνική ασφάλεια
LIFO NEWSROOM