Ισπανία: Αναμένεται καύσωνας διάρκειας 4 ημερών - «Ίσως οι θερμότερες ημέρες από το 1950»

«Ακραία ζέστη» θα πλήξει την Ισπανία τις επόμενες ημέρες Facebook Twitter
0

Καύσωνας- διάρκειας τεσσάρων ημερών- θα πλήξει την Ισπανία, σύμφωνα με προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (AEMET). 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση πρόκειται για «επεισόδιο ακραίας ζέστης» με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Οι ημέρες της 29ης Μαΐου και της 1ης Ιουνίου πιθανόν να είναι οι θερμότερες για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες τουλάχιστον από το 1950, προειδοποιεί η Aemet μέσω του Χ και προϊδεάζει για θερμοκρασίες 6°C και 7°C πάνω από το κανονικό για την περίοδο αυτή του έτους σε ολόκληρη την Ισπανία.

Το επεισόδιο, το οποίο θα παραταθεί τουλάχιστον έως την Κυριακή, θα προκληθεί «από την έλευση πολύ θερμής αέριας μάζας προερχόμενης από την βόρεια Αφρική», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Aemet, Ρουμπέν ντελ Κάμπο.

Η άνοδος των θερμοκρασιών που μπορούν να φθάσουν σε θερινές τιμές θα γίνει αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και «θα υπάρξουν μάλιστα ζώνες όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν κατά 10°C τις συνήθεις τιμές για την περίοδο του έτους, κυρίως στις ζώνες της βόρειας, της ανατολικής και της νότιας Ισπανίας». Σε ορισμένες περιοχές της Ανδαλουσίας, το θερμόμετρο μπορεί να αγγίξει τους 40°C και δεν αποκλείεται να καταγραφούν νέα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών για τον μήνα Μάιο.

Η Ισπανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν τα θερμότερα που έχουν ποτέ καταγραφεί με την εμφάνιση αλλεπάλληλων κυμάτων καύσωνα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα, όπως τα κύματα καύσωνα και οι καταιγίδες, είναι σφοδρότερα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Ο περασμένος χειμώνας ήταν πολύ ήπιος και ήταν ο δεύτερος χωρίς κανένα κύμα ψύχους, σύμφωνα με την Aemet. Εννέα από τους δέκα τελευταίους χειμώνες ήταν θερμότερος από το κανονικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισπανία: Η κλιματική αλλαγή χωρίζει τους οινοπαραγωγούς από τους αμπελώνες τους

Περιβάλλον / Ισπανία: Η κλιματική αλλαγή «χωρίζει» τους οινοπαραγωγούς από τους αμπελώνες τους

Η οικογένεια Torres που παράγει κρασί στην Καταλονία από το 1870, δηλώνει ότι ίσως χρειαστεί να μεταφέρει την παραγωγή της σε μεγαλύτερα υψόμετρα μέσα στα επόμενα 30 χρόνια
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διεθνή / Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η βρετανικής προέλευσης βόμβα με βάρος 250 κιλά, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης, δεν ήταν εφικτό να μετακινηθεί και έπρεπε να εξουδετερωθεί επιτόπου
LIFO NEWSROOM
Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Διεθνή / Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Η Zara έχει ήδη αφαιρέσει τις διαφημίσεις και δήλωσε ότι και τα δύο μοντέλα διέθεταν ιατρικές βεβαιώσεις που αποδείκνυαν ότι ήταν καλά στην υγεία τους όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες
LIFO NEWSROOM