«Ισχνή» εμπιστοσύνη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας- Στο χειρότερο σημείο από τον Ψυχρό Πόλεμο οι διμερείς σχέσεις

«Ισχνή» εμπιστοσύνη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας- Στο χειρότερο σημείο από τον Ψυχρό Πόλεμο οι διμερείς σχέσεις Facebook Twitter
1

Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο κακές μετά τον Ψυχρό Πόλεμο και δεν αναμένεται να κάνουν «κανένα νέο ξεκίνημα», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε ότι οι σχέσεις Ουάσιγκτον- Μόσχας έφθασαν «στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και το επίπεδο της εμπιστοσύνης είναι πολύ ισχνό»


«Σκεφτόμαστε γενικά ότι αυτό δεν είναι υγιές για τον κόσμο (...) Δεν είναι σίγουρα υγιές για εμάς, για τους Αμερικανούς πολίτες, τα συμφέροντά μας στον τομέα της εθνικής ασφάλειας» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα εμφανίστηκε εξαιρετικά επιφυλακτικός για το ενδεχόμενο εκτόνωσης.


Ο Ρεξ Τίλερσον απέκλεισε οποιοδήποτε «νέο ξεκίνημα» μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας, που θα επιτευχθεί μέσω μιας διαδικασίας «επανεκκίνησης» (reset) όπως είχε γίνει το 2009 επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα και με την Χίλαρι Κλίντον στο τιμόνι του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.


«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εμείς δεν προσπαθούμε να κάνουμε μια νέα καλή αρχή» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός.
«Λέξεις όπως "επανεκκίνηση" είναι ξεπερασμένες. Δεν μπορούμε να κάνουμε επανεκκίνηση. Δεν μπορούμε να διαγράψουμε το παρελθόν. Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Θα ξεκινήσουμε με όσα ήδη έχουμε» σημείωσε ο ίδιος.


Αναφορικά με τις κατηγορίες εκ μέρους των αμερικανικών μυστικών πληροφοριών σχετικά με ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Τίλερσον παραδέχθηκε πως «οι Ρώσοι τριγύριζαν γύρω από την εκλογική μας διαδικασία». Όμως «όπως οι εκθέσεις των υπηρεσιών πληροφοριών το υπογράμμισαν επίσης, δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε συμπέρασμα σχετικά με τον αντίκτυπο που αυτό μπορεί να είχε».


«Πρέπει να δούμε αυτή τη σχέση με μια ευρύτερη προοπτική (...) προκειμένου να την αποκαταστήσουμε, εφόσον αυτό θα είναι δυνατό» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Αφού την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ ήτανε πάλι πιόνι του Πούτιν. Πριν 2 εβδομάδες ήτανε που θα έκανε παγκόσμιο πόλεμο. Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τις εξελήξεις