Ιρλανδία: Η Κόνολι η μεγάλη νικήτρια στις προεδρικές εκλογές - Τι είπε η αντίπαλός της

Προεδρικές εκλογές στην Ιρλανδία: Η αντίδραση της αντιπάλου της Κόνολι Facebook Twitter
0

Η ανεξάρτητη υποψήφια της Αριστεράς, Κάθριν Κόνολι, εξελέγη πρόεδρος της Ιρλανδίας στις εκλογές που διεξήχθησαν την Παρασκευή, επικρατώντας της μοναδικής της αντιπάλου από το κεντρώο κόμμα Φίνε Γκάελ, η οποία αναγνώρισε άμεσα την ήττα της.

Η υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος, Χέδερ Χάμφρις, συνεχάρη δημόσια τη νικήτρια, δηλώνοντας στη δημόσια τηλεόραση RTE: «Η Κάθριν θα είναι μία πρόεδρος για όλους εμάς και θα είναι η πρόεδρός μου».

Συγχαρητήρια προς την Κόνολι απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος της ιρλανδικής κυβέρνησης, Σάιμον Χάρις, επίσης από το Φίνε Γκάελ, σημειώνοντας: «Της εύχομαι κάθε επιτυχία».

Η προεδρία της Ιρλανδίας είναι ένα αξίωμα κυρίως τιμητικό, και ο/η κάτοχός της σπάνια χρησιμοποιεί τις εξουσίες του/της για να ελέγξει τη συνταγματικότητα της νομοθεσίας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM