Ιρανός κληρικός: Οι γυναίκες που φορούν παντελόνια ξεραίνουν τα ποτάμια

Ιρανός κληρικός: Οι γυναίκες που φορούν παντελόνια ξεραίνουν τα ποτάμια Facebook Twitter
12

Ιρανός κληρικός έριξε την ευθύνη για τα ποτάμια της χώρας που ξεραίνονται στις γυναίκες που φορούν παντελόνια, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να ακολουθούν τον δυτικό τρόπο ντυσίματος.

Ο  Σεγιέντ Γιουσέφ Ταμπαταμπί που δεν είναι ένας τυχαίος κληρικός αλλά  μέλος του σώματος των 88 κληρικών που εκλέγουν τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA:

«Στο γραφείο μου έλαβα φωτογραφίες από γυναίκες δίπλα στον ξερό ποταμό Ζαγιαντέχ (σ.σ. ο μεγαλύτερος ποταμός στο κεντρικό Ιράν) να ποζάρουν σαν να βρίσκονται στην Ευρώπη. Είναι αυτές οι ενέργειες που ξεραίνουν τον ποταμό ακόμα περισσότερο».

Μετά από αυτή τη δήλωση ζήτησε επίσης από το αρμόδιο υπουργείο να δράσει κατά των ιντερνετικών μέσων που ωθούν τις γυναίκες προς την «ενδυματολογική απρέπεια».

Ο Ταμπαταμπί δεν είναι πάντως ο πρώτος που ρίχνει το φταίξιμο στις γυναίκες για τα φυσικά φαινόμενα. Κάποτε ο τότε Πρόεδρος Αχμαντινετζάντ τις είχε κατηγορήσει ότι με τη συμπεριφορά τους αυξάνουν τον κίνδυνο σεισμού στη χώρα.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Η παλαιότερη δήλωση Αχμαντινετζάντ ήταν καθαρή αναφορά στο στίχο της Έφης Σαρρή "Σεισμός, σεισμός ερωτικός/με καίει κεραυνός και χάνομαι μαζί σου" που ήταν μεγάλο σουξέ στην εποχή του. Οι μουσικές επιρροές ενός δημόσιου άνδρα δεν κρύβονται.Τώρα, για τα ποτάμια που ξεραίνονται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ όταν εμφανίζονται στις όχθες γυναικεία παντελόνια θα σας γελάσω, το ψάχνω ακόμα. Ακούγεται πολύ καλλιτεχνικό πάντως... Δεν είναι κι εύκολο, είχε μεγάλη επίδραση το ρεύμα του σουρεαλισμού.
βασικά είπε ότι ξεραίνουν τα ποτάμια οι γυναίκες που βγάζουν φωτογραφίες μπροστά σε αυτά και δεν φορούν μαντήλα, όχι παντελόνια. Όπως επίσης ένας άλλος είπε ότι οι γυναίκες προκαλούν τους σεισμούς αν δεν ακολουθούν κατά γράμμα τη σαρία! για γέλια και για κλάματα δηλαδή
Αμ, δεν είχε σκεφτεί τότε και η γυναίκα το Νώε να κοτσάρει ένα παντελονάκι, κι έφαγε τα χέρια του ο άνθρωπος να φτιάχνει κιβωτό και να τρέχει κιόλας να βρίσκει ζευγάρια ζώων...
Ε οχι,τέτοιες λαλακίες για να λεμε του στραβου το δικιο,δεν εχουμε ακουσει απο ορθόδοξους ιερεις.Αναχρονιστικες και κολλημενες αντιληψεις ναι,πολλες φορες.Υπαρχει μια διαφορα,δεν νομιζεις;
Δεν έχεις ακούσει να λένε ότι οι γυναίκες με περίοδο είναι βρώμικες και δεν πρέπει να εκκλησιάζονται ή να μεταλαμβάνουν; Εμένα σκασίλα μου, αλλά υπάρχουν κι αυτές που τα πιστεύουν.