Ιρανός κληρικός: Οι γυναίκες που φορούν παντελόνια ξεραίνουν τα ποτάμια

Ιρανός κληρικός: Οι γυναίκες που φορούν παντελόνια ξεραίνουν τα ποτάμια Facebook Twitter
12

Ιρανός κληρικός έριξε την ευθύνη για τα ποτάμια της χώρας που ξεραίνονται στις γυναίκες που φορούν παντελόνια, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να ακολουθούν τον δυτικό τρόπο ντυσίματος.

Ο  Σεγιέντ Γιουσέφ Ταμπαταμπί που δεν είναι ένας τυχαίος κληρικός αλλά  μέλος του σώματος των 88 κληρικών που εκλέγουν τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA:

«Στο γραφείο μου έλαβα φωτογραφίες από γυναίκες δίπλα στον ξερό ποταμό Ζαγιαντέχ (σ.σ. ο μεγαλύτερος ποταμός στο κεντρικό Ιράν) να ποζάρουν σαν να βρίσκονται στην Ευρώπη. Είναι αυτές οι ενέργειες που ξεραίνουν τον ποταμό ακόμα περισσότερο».

Μετά από αυτή τη δήλωση ζήτησε επίσης από το αρμόδιο υπουργείο να δράσει κατά των ιντερνετικών μέσων που ωθούν τις γυναίκες προς την «ενδυματολογική απρέπεια».

Ο Ταμπαταμπί δεν είναι πάντως ο πρώτος που ρίχνει το φταίξιμο στις γυναίκες για τα φυσικά φαινόμενα. Κάποτε ο τότε Πρόεδρος Αχμαντινετζάντ τις είχε κατηγορήσει ότι με τη συμπεριφορά τους αυξάνουν τον κίνδυνο σεισμού στη χώρα.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Είναι τιμή μου να τα κρατήσω ανοιχτά για την Κίνα και άλλες χώρες»

Οι ΗΠΑ θα άρουν επίσης όλες τις κυρώσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο σε ορισμένες χώρες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν: «Είναι μια βραχυπρόθεσμη εκδρομή, ο κόσμος μας σέβεται περισσότερο από ποτέ»

«Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι ο εχθρός να ηττηθεί ολοκληρωτικά και αποφασιστικά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα
THE LIFO TEAM

σχόλια

9 σχόλια
Η παλαιότερη δήλωση Αχμαντινετζάντ ήταν καθαρή αναφορά στο στίχο της Έφης Σαρρή "Σεισμός, σεισμός ερωτικός/με καίει κεραυνός και χάνομαι μαζί σου" που ήταν μεγάλο σουξέ στην εποχή του. Οι μουσικές επιρροές ενός δημόσιου άνδρα δεν κρύβονται.Τώρα, για τα ποτάμια που ξεραίνονται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ όταν εμφανίζονται στις όχθες γυναικεία παντελόνια θα σας γελάσω, το ψάχνω ακόμα. Ακούγεται πολύ καλλιτεχνικό πάντως... Δεν είναι κι εύκολο, είχε μεγάλη επίδραση το ρεύμα του σουρεαλισμού.
βασικά είπε ότι ξεραίνουν τα ποτάμια οι γυναίκες που βγάζουν φωτογραφίες μπροστά σε αυτά και δεν φορούν μαντήλα, όχι παντελόνια. Όπως επίσης ένας άλλος είπε ότι οι γυναίκες προκαλούν τους σεισμούς αν δεν ακολουθούν κατά γράμμα τη σαρία! για γέλια και για κλάματα δηλαδή
Αμ, δεν είχε σκεφτεί τότε και η γυναίκα το Νώε να κοτσάρει ένα παντελονάκι, κι έφαγε τα χέρια του ο άνθρωπος να φτιάχνει κιβωτό και να τρέχει κιόλας να βρίσκει ζευγάρια ζώων...
Ε οχι,τέτοιες λαλακίες για να λεμε του στραβου το δικιο,δεν εχουμε ακουσει απο ορθόδοξους ιερεις.Αναχρονιστικες και κολλημενες αντιληψεις ναι,πολλες φορες.Υπαρχει μια διαφορα,δεν νομιζεις;
Δεν έχεις ακούσει να λένε ότι οι γυναίκες με περίοδο είναι βρώμικες και δεν πρέπει να εκκλησιάζονται ή να μεταλαμβάνουν; Εμένα σκασίλα μου, αλλά υπάρχουν κι αυτές που τα πιστεύουν.