Ιρανός κληρικός: Οι γυναίκες που φορούν παντελόνια ξεραίνουν τα ποτάμια

Ιρανός κληρικός: Οι γυναίκες που φορούν παντελόνια ξεραίνουν τα ποτάμια Facebook Twitter
12

Ιρανός κληρικός έριξε την ευθύνη για τα ποτάμια της χώρας που ξεραίνονται στις γυναίκες που φορούν παντελόνια, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να ακολουθούν τον δυτικό τρόπο ντυσίματος.

Ο  Σεγιέντ Γιουσέφ Ταμπαταμπί που δεν είναι ένας τυχαίος κληρικός αλλά  μέλος του σώματος των 88 κληρικών που εκλέγουν τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA:

«Στο γραφείο μου έλαβα φωτογραφίες από γυναίκες δίπλα στον ξερό ποταμό Ζαγιαντέχ (σ.σ. ο μεγαλύτερος ποταμός στο κεντρικό Ιράν) να ποζάρουν σαν να βρίσκονται στην Ευρώπη. Είναι αυτές οι ενέργειες που ξεραίνουν τον ποταμό ακόμα περισσότερο».

Μετά από αυτή τη δήλωση ζήτησε επίσης από το αρμόδιο υπουργείο να δράσει κατά των ιντερνετικών μέσων που ωθούν τις γυναίκες προς την «ενδυματολογική απρέπεια».

Ο Ταμπαταμπί δεν είναι πάντως ο πρώτος που ρίχνει το φταίξιμο στις γυναίκες για τα φυσικά φαινόμενα. Κάποτε ο τότε Πρόεδρος Αχμαντινετζάντ τις είχε κατηγορήσει ότι με τη συμπεριφορά τους αυξάνουν τον κίνδυνο σεισμού στη χώρα.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Η παλαιότερη δήλωση Αχμαντινετζάντ ήταν καθαρή αναφορά στο στίχο της Έφης Σαρρή "Σεισμός, σεισμός ερωτικός/με καίει κεραυνός και χάνομαι μαζί σου" που ήταν μεγάλο σουξέ στην εποχή του. Οι μουσικές επιρροές ενός δημόσιου άνδρα δεν κρύβονται.Τώρα, για τα ποτάμια που ξεραίνονται ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ όταν εμφανίζονται στις όχθες γυναικεία παντελόνια θα σας γελάσω, το ψάχνω ακόμα. Ακούγεται πολύ καλλιτεχνικό πάντως... Δεν είναι κι εύκολο, είχε μεγάλη επίδραση το ρεύμα του σουρεαλισμού.
βασικά είπε ότι ξεραίνουν τα ποτάμια οι γυναίκες που βγάζουν φωτογραφίες μπροστά σε αυτά και δεν φορούν μαντήλα, όχι παντελόνια. Όπως επίσης ένας άλλος είπε ότι οι γυναίκες προκαλούν τους σεισμούς αν δεν ακολουθούν κατά γράμμα τη σαρία! για γέλια και για κλάματα δηλαδή
Αμ, δεν είχε σκεφτεί τότε και η γυναίκα το Νώε να κοτσάρει ένα παντελονάκι, κι έφαγε τα χέρια του ο άνθρωπος να φτιάχνει κιβωτό και να τρέχει κιόλας να βρίσκει ζευγάρια ζώων...
Ε οχι,τέτοιες λαλακίες για να λεμε του στραβου το δικιο,δεν εχουμε ακουσει απο ορθόδοξους ιερεις.Αναχρονιστικες και κολλημενες αντιληψεις ναι,πολλες φορες.Υπαρχει μια διαφορα,δεν νομιζεις;
Δεν έχεις ακούσει να λένε ότι οι γυναίκες με περίοδο είναι βρώμικες και δεν πρέπει να εκκλησιάζονται ή να μεταλαμβάνουν; Εμένα σκασίλα μου, αλλά υπάρχουν κι αυτές που τα πιστεύουν.