Ο Alireza Japalaghy, ένας δημοφιλής αθλητής παρκούρ και η σύντροφός του συνελήφθησαν από την αστυνομία της Τεχεράνης στο Ιράν κατηγορούμενοι για "χυδαίες πράξεις" αφού δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες που τους έδειχναν να φιλιούνται σε μια ταράτσα.

 

Η αστυνομία της Τεχεράνης δήλωσε ότι οι «μη συμβατικές κινήσεις τους, ήταν αντίθετες με την παράδοση και τη σαρία», οδήγησαν στη σύλληψή τους.

 

Ιράν: Παρκουρίστας φίλησε το κορίτσι του στην ταράτσα και συνελήφθη

 

Η φωτογραφία του ζευγαριού δημοσιεύθηκε στα σόσιαλ μίντια και έγινε viral , αλλά η είδηση της σύλληψης αργότερα ώθησε άλλους χρήστες των να επικρίνουν τους αυστηρούς νόμους του Ιράν.

 

Σε ένα βίντεο στο Instagram τη Δευτέρα, ο παρκουρίστας είπε ότι είχε λάβει «ύποπτες κλήσεις» που του έλεγαν να παραδοθεί για να μην συλληφθεί δημόσια.

 

Ο αδερφός του δημοσίευσε μια ενημέρωση στον ίδιο λογαριασμό την επόμενη μέρα, λέγοντας ότι ο Alireza είχε συλληφθεί μέσα στο σπίτι τους.

 

Ιράν: Παρκουρίστας φίλησε το κορίτσι του στην ταράτσα και συνελήφθη

 

Αρκετοί χρήστες επεσήμαναν ότι ο 28χρονος Alireza Japalaghy είχε δημοσιεύσει παρόμοιες φωτογραφίες στο παρελθόν, αλλά συνελήφθη μετά από μια δημοσίευση με την οποία στην οποία αμφισβήτησε την εξαφάνιση του πατέρα του, ενός αστυνομικού στο τμήμα κατά των ναρκωτικών. Ο νεαρός παρκουρίστας κατηγόρησε τις αρχές για αποτυχία διερεύνησης της υπόθεσης.