Ιράν: Γάλλος τουρίστας που πετούσε drone συνελήφθη για κατασκοπεία

Ιράν: Γάλλος τουρίστας που πετούσε drone συνελήφθη για κατασκοπεία Facebook Twitter
Pixabay
0

Ένας Γάλλος τουρίστας που συνελήφθη στο Ιράν πριν 10 μήνες επειδή πετούσε drone, είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για «κατασκοπεία και διασπορά προπαγάνδας εναντίον του καθεστώτος».

Ένας από τους δικηγόρους του Μπενζαμέν Μπιέρ, ο Σαΐντ Ντεχγκάν, επιβεβαίωσε πως χθες απαγγέλθηκαν στον εντολέα του κατηγορίες για κατασκοπεία και προπαγάνδα εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας, προσθέτοντας ο Μπιέρ κινδυνεύει να καταδικαστεί σε μακροχρόνια ποινή κάθειρξης εφόσον κριθεί ένοχος.

Ο Ντεχγκάν δήλωσε ότι ο 35χρονος Γάλλος συνελήφθη επειδή πετούσε ένα drone κοντά στα σύνορα του Ιράν με το Τουρκμενιστάν. Εναντίον του Γάλλου τουρίστα απαγγέλθηκε κατηγορία για «προπαγάνδα εναντίον του καθεστώτος» λόγω μιας ανάρτησής του σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στην οποία ανέφερε ότι «το χιτζάμπ είναι υποχρεωτικό» στο Ιράν, αλλά όχι σε άλλες ισλαμικές χώρες.

Προς το παρόν οι δικαστικές αρχές του Ιράν δεν έχουν σχολιάσει την υπόθεση.

Τον προηγούμενο μήνα το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι ένας Γάλλος πολίτης κρατείται στο Ιράν και είχε προσθέσει ότι παρακολουθεί την κατάσταση.

«Βρίσκεται στη φυλακή Βακιλαμπάντ στην πόλη Μασχάντ. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και έχει πρόσβαση στους δικηγόρους του, ενώ χαίρει προξενικής προστασίας και αξιωματούχοι της γαλλικής πρεσβείας έχουν τακτικά επαφή μαζί του»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ