Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους που έγραφαν "το Ισραήλ πρέπει να ισοπεδωθεί"

Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους που έγραφαν "το Ισραήλ πρέπει να ισοπεδωθεί" Facebook Twitter
0

Δύο βαλλιστικούς πυραύλους με την επιγραφή «το Ισραήλ πρέπει να ισοπεδωθεί» φέρεται να εκτόξευσε το Ιράν, την ώρα που ο ισραηλινός Πρωθυπουργός ανακοίνωνε την πρόθεση του να αναβάλει την επίσκεψη του στις ΗΠΑ στο τέλος του μήνα.

Η εκτόξευση των πυραύλων από την Τεχεράνη έγινε μάλιστα την ώρα που το Ισραήλ επισκέπτεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και λίγο πριν την εφαρμογή της συμφωνίας των μεγάλων δυνάμεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μια συμφωνία που οδήγησε την άρση των πολυετών διεθνών κυρώσεων στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που ο Μπάιντεν πραγματοποιούσε την επίσκεψη του στο Τελ Αβίβ και το ιρανικό καθεστώς εκτόξευε τους πυραύλους, ο Μπένζαμιν Νετανιάχου εξέπληττε το Λευκό Οίκο ανακοινώνοντας την πρόθεση του να αναβάλει την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον στο τέλος Μαρτίου.

Μάλιστα η αμερικανική κυβέρνηση έμαθε αυτή την απόφαση από τις ειδήσεις και δήλωσε την έκπληξη της, ενώ η ισραηλινή πλευρά τη δικαιολόγησε λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν επιθυμεί να «παρέμβει» με την παρουσία του στις ΗΠΑ στις προκριματικές εκλογές της χώρας.

Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο, λόγω της δυσαρέσκειας του Τελ Αβίβ με τη στάση Ομπάμα στο παλαιστινιακό και στο θέμα του Ιράν. Για τη συμφωνία με την Τεχεράνη ο Νετανιάχου είχε εκφράσει πρόσφατα την κάθετη διαφωνία του, μιλώντας στο Κογκρέσο.

Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα, η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε, επικαλούμενη ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ότι ο Ομπάμα ετοιμάζεται να προωθήσει σχέδιο απόφασης στον ΟΗΕ, έχοντας ως στόχο την επίλυση του Παλαιστινιακού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ