Το Ιράν απονέμει χάρη ή μειώνει την ποινή σε 2.800 κρατουμένους- Λόγω μουσουλμανικών εορτών

Το Ιράν απονέμει χάρη ή μειώνει την ποινή σε 2.800 κρατουμένους Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EPA/YAHYA ARHAB
0

Περισσότεροι από 2.800 κρατούμενοι, που είχαν καταδικαστεί για εγκλήματα ή αδικήματα αναμένεται να επωφεληθούν από απονομή χάριτος ή μείωση ποινής στο Ιράν, με την ευκαιρία των μουσουλμανικών εορτών.

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ «αποδέχθηκε να απονείμει χάρη ή μια μετατροπή ποινής σε 2.825 καταδικασμένους» από διάφορα ιρανικά δικαστήρια, ανακοινώθηκε σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του.

Το μέτρο ελήφθη με την ευκαιρία των εορτών Άιντ αλ Άντχα και Γκαντίρ, μίας εκ των σημαντικότερων για τους σιίτες μουσουλμάνους.

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτη απονέμει κάθε χρόνο πολλές μαζικές χάρες με αφορμή τις μεγαλύτερες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές έπειτα από πρόταση του επικεφαλής της Δικαστικής Αρχής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Διεθνή / Ποιοι συλλαμβάνονται από την υπηρεσία Μετανάστευσης υπό την προεδρία Τραμπ;

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Τραμπ, στο στόχαστρο βρίσκονται όχι μόνο εγκληματίες αλλά και μετανάστες εργάτες, φοιτητές ακτιβιστές, ακόμη και τουρίστες με ζητήματα βίζας
LIFO NEWSROOM