Ιράκ: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με τουλάχιστον 100 σορούς ανθρώπων που είχαν αποκεφαλιστεί

Ιράκ: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με τουλάχιστον 100 σορούς ανθρώπων που είχαν αποκεφαλιστεί Facebook Twitter
0

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακάλυψαν έναν ομαδικό τάφο ο οποίος περιείχε 100 σορούς προσώπων που είχαν αποκεφαλιστεί σε μια κοινότητα την οποία ανέκτησαν σήμερα από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) νότια της πόλης της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ.


«Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακάλυψε έναν ομαδικό τάφο δυτικά του Χαμάμ αλ Άλιλ, σε μια σχολή γεωπονίας», ανέφερε η ιρακινή αστυνομία σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.


Η μικτή επιχειρησιακή διοίκηση, η οποία επιβλέπει τις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ, ανέφερε ότι «οι ιρακινές δυνάμεις ανακάλυψαν (...) 100 πτώματα αμάχων με κομμένα κεφάλια» στη σχολή και ότι ομάδες ειδικών αναμένεται να μεταβούν στον τόπο του ευρήματος για να διεξαγάγουν έρευνα.


Οι ιρακινές δυνάμεις δίνουν συχνά, όταν ανακαλύπτουν ομαδικούς τάφους, μια πρώτη εκτίμηση για τον αριθμό των θυμάτων που περιέχουν πριν ολοκληρωθεί η εκταφή.


Αφού μπήκαν στη Μοσούλη από τα ανατολικά, οι ιρακινές δυνάμεις κινούνται από νότο σήμερα, και ανέκτησαν την πόλη Χαμάμ αλ Άλιλ.


Άνοιξαν έτσι τον δρόμο προς το νότιο τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται το διεθνές αεροδρόμιο και μια τεράστια στρατιωτική βάση, που είχε εγκαταλειφθεί τον Ιούνιο του 2014, όταν το ΙΚ είχε καταλάβει τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ