Ιράκ: Απαγόρευσε τηλεοπτικές σειρές που έκαναν φάρσες με θέμα την τρομοκρατία

Ιράκ: Απαγόρευσε τηλεοπτικές φάρσες με θέμα την τρομοκρατία Facebook Twitter
arabnews
0

Το Ιράκ απαγόρευσε δύο τηλεοπτικές εκπομπές, όπου οι οικοδεσπότες έκαναν φάρσες σε διάσημους, δήθεν απαγάγοντάς τους και φορώντας τους ψεύτικα γιλέκα αυτοκτονίας.

Η αντίδραση του κοινού ήταν έντονη και οι ρυθμιστικές αρχές αναγκάστηκαν να αναστείλουν τις εκπομπές για παραβίαση των κανόνων τηλεοπτικής μετάδοσης.

Μια εκπομπή, η "Tanb Raslan", ή "Shooting Raslan", έδειξε ψεύτικους μαχητές του ISIS να απαγάγουν διασημότητες και τους απειλούν με εκτέλεση.

Παρά το γεγονός ότι οι φάρσες είναι βασικό στοιχείο του τηλεοπτικού προγράμματος, οι δύο εκπομπές δέχτηκαν έντονη κριτική, καθώς η εξτρεμιστική βία παραμένει πραγματική απειλή στη χώρα.

Στο "Raslan's Shooting" οι διασημότητες καλούνται να επισκεφθούν εκτοπισμένες οικογένειες του Ιράκ που υποτίθεται ότι γλίτωσαν από τους αντάρτες της Νταές.

Όταν όμως φτάνουν στον προορισμό, ψεύτικοι μαχητές, τους κλείνουν τα μάτια και τους φορούν γιλέκα με ψεύτικες βόμβες αυτοκτονίας.

Παρόλο που οι φάρσες είναι αρκετά δημοφιλείς, οι θεατές κατηγόρησαν τις παραγωγές ότι το παρατράβηξαν καθώς οι συμμετέχοντες celebrities εμφανίζονται τρομοκρατημένοι και κλαμένοι. Μάλιστα ένας από αυτούς, λιποθύμησε ακόμη και αφού άνοιξαν οι κάμερες.

Με πληροφορίες του ArabNews/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Διεθνή / Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Η λίστα για πρώτη φορά κυριαρχείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δεν δημιουργούν απλώς έργα για μουσεία και γκαλερί αλλά χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να υπερασπιστούν και να επιφέρουν ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ