Τον θάνατο του σκύλου τους Τσαμπ, «μόνιμου και αγαπημένου συντρόφου» επί 13 χρόνια ανακοίνωσαν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν. 

 

Ο Τσαμπ ήταν το ένα από τα δύο γερμανικά ποιμενικά που ζούσαν με το ζεύγος Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Το δεύτερο είναι ο Μέιτζορ, που υιοθετήθηκε από καταφύγιο το 2018.

 

«Στις χαρούμενες στιγμές μας και στις ημέρες της μεγαλύτερης λύπης, ήταν εκεί μαζί μας, ευαίσθητος σε κάθε ανείπωτο συναίσθημα και συγκίνηση. Αγαπάμε το γλυκό, καλό μας αγόρι και θα μας λείπει για πάντα», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Μπάιντεν.

 

ΗΠΑ: Το ζεύγος Μπάιντεν ανακοίνωσε τον θάνατο του «πρώτου σκύλου» Τσαμπ
Ο Τσαμπ δέχεται τα χάδια της Πρώτης Κυρίας στο γρασίδι του Λευκού Οίκου - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ

 

«Ακόμα κι όταν η δύναμή του μειωνόταν τους τελευταίους μήνες, όταν έμπαινε στο δωμάτιο, πάντα έκανε χαρές, κουνούσε την ουρά του και μας σκουντούσε για λίγα χάδια στο αυτί ή την κοιλιά του. Όπου κι αν ήμασταν, ήθελε να είναι μαζί μας. Και όλα γίνονταν αμέσως καλύτερα, όταν ήταν πλάι μας» αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση. 
 

Ο Τσαμπ ζούσε με τους Μπάιντεν όταν ο Τζο ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα και περνούσε τις ημέρες του «κυνηγώντας μπαλάκια του γκολφ στο γκαζόν του Ναυτικού Παρατηρητηρίου», στην Ουάσινγκτον, στις εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκεται και η επίσημη κατοικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

 

Με πληροφορίες από CNN/ΑΠΕ