ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά πληροφορίες για το ταλκ με αμίαντο από την Johnson & Johnson

ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά πληροφορίες για το ταλκ με αμίαντο από την Johnson & Johnson Facebook Twitter
EPA
0

Ότι οι αμερικανικές Αρχές ασκούν πίεση για να δώσει πληροφορίες σχετικά με το ταλκ που φέρεται να περιείχε αμίαντο, αποκάλυψε την Πέμπτη η Johnson & Johnson.

Σε έγγραφό της η εταιρεία αναφέρει ότι Αμερικανός γερουσιαστής, μέλος της Επιτροπής Υγείας του Κογκρέσου, το υπουργείο Δικαιοσύνης και η Επιτροπή Ελέγχου Κεφαλαιαγοράς (SEC) της ζήτησε να παράσχει πληροφορίες για την υπόθεση αυτή.

Δεν διευκρινίζεται τι είδους πληροφορίες ζητήθηκαν από την Johnson & Johnson.

Τα αιτήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης και της SEC υποβλήθηκαν με τη μορφή κλήτευσης, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να απαντήσει, διαφορετικά θα κινδυνεύσει με κυρώσεις.

«Η εταιρεία θα συνεργαστεί με τα κυβερνητικά αιτήματα και θα παράσχει τα έγγραφα» που της ζητήθηκαν, διαβεβαίωσε.

Εντωμεταξύ νωρίτερα το απόγευμα η μετοχή της Johnson & Johnson υποχωρούσε κατά 1,20% στη Γουόλ Στριτ.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, η Johnson & Johnson προωθούσε στην αγορά προϊόντα που κάποιες φορές περιείχαν αμίαντο, τουλάχιστον από το 1971 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η διεύθυνση της εταιρείας, ερευνητές, γιατροί και δικηγόροι γνώριζαν το γεγονός αυτό όμως επέλεξαν σκόπιμα να μην αποκαλύψουν την πληροφορία και να μην την αναφέρουν στις Αρχές, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα τα οποία επικαλούνται τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Τον Δεκέμβριο ο όμιλος είχε διαβεβαιώσει ότι η βρεφική πούδρα του δεν περιέχει αμίαντο και δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία.

Η υπόθεση του ταλκ με αμίαντο δεν είναι κάτι καινούριο για τον φαρμακευτικό κολοσσό. Εδώ και πολλά χρόνια η Johnson & Johnson έχει βρεθεί κατηγορούμενη σε χιλιάδες δίκες, με τους ενάγοντες (στην πλειονότητά τους γυναίκες) να υποστηρίζουν ότι το ταλκ τους προκάλεσε καρκίνο.

Τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια ομάδα 22 γυναικών που υποστήριζαν ότι ασθένησαν με καρκίνο των ωοθηκών επειδή χρησιμοποιούσαν ταλκ στα γεννητικά τους όργανα. Η εταιρεία έχει ασκήσει έφεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM