ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά πληροφορίες για το ταλκ με αμίαντο από την Johnson & Johnson

ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά πληροφορίες για το ταλκ με αμίαντο από την Johnson & Johnson Facebook Twitter
EPA
0

Ότι οι αμερικανικές Αρχές ασκούν πίεση για να δώσει πληροφορίες σχετικά με το ταλκ που φέρεται να περιείχε αμίαντο, αποκάλυψε την Πέμπτη η Johnson & Johnson.

Σε έγγραφό της η εταιρεία αναφέρει ότι Αμερικανός γερουσιαστής, μέλος της Επιτροπής Υγείας του Κογκρέσου, το υπουργείο Δικαιοσύνης και η Επιτροπή Ελέγχου Κεφαλαιαγοράς (SEC) της ζήτησε να παράσχει πληροφορίες για την υπόθεση αυτή.

Δεν διευκρινίζεται τι είδους πληροφορίες ζητήθηκαν από την Johnson & Johnson.

Τα αιτήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης και της SEC υποβλήθηκαν με τη μορφή κλήτευσης, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να απαντήσει, διαφορετικά θα κινδυνεύσει με κυρώσεις.

«Η εταιρεία θα συνεργαστεί με τα κυβερνητικά αιτήματα και θα παράσχει τα έγγραφα» που της ζητήθηκαν, διαβεβαίωσε.

Εντωμεταξύ νωρίτερα το απόγευμα η μετοχή της Johnson & Johnson υποχωρούσε κατά 1,20% στη Γουόλ Στριτ.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, η Johnson & Johnson προωθούσε στην αγορά προϊόντα που κάποιες φορές περιείχαν αμίαντο, τουλάχιστον από το 1971 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η διεύθυνση της εταιρείας, ερευνητές, γιατροί και δικηγόροι γνώριζαν το γεγονός αυτό όμως επέλεξαν σκόπιμα να μην αποκαλύψουν την πληροφορία και να μην την αναφέρουν στις Αρχές, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα τα οποία επικαλούνται τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Τον Δεκέμβριο ο όμιλος είχε διαβεβαιώσει ότι η βρεφική πούδρα του δεν περιέχει αμίαντο και δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία.

Η υπόθεση του ταλκ με αμίαντο δεν είναι κάτι καινούριο για τον φαρμακευτικό κολοσσό. Εδώ και πολλά χρόνια η Johnson & Johnson έχει βρεθεί κατηγορούμενη σε χιλιάδες δίκες, με τους ενάγοντες (στην πλειονότητά τους γυναίκες) να υποστηρίζουν ότι το ταλκ τους προκάλεσε καρκίνο.

Τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια ομάδα 22 γυναικών που υποστήριζαν ότι ασθένησαν με καρκίνο των ωοθηκών επειδή χρησιμοποιούσαν ταλκ στα γεννητικά τους όργανα. Η εταιρεία έχει ασκήσει έφεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM