ΗΠΑ: Πέθανε η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου

ΗΠΑ: Πέθανε η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου Facebook Twitter
0

Η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου, η Κόνι Καλπ, πέθανε σε ηλικία 57 ετών, σχεδόν 12 χρόνια μετά την επέμβαση, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Κλίβελαντ όπου είχε νοσηλευθεί.


Η γυναίκα, που είχε πυροβοληθεί στο πρόσωπο από τον σύζυγό της που προσπάθησε να την σκοτώσει πριν στρέψει το όπλο του εναντίον του, έκανε τον Δεκέμβριο 2008 μεταμόσχευση στο 80% του προσώπου της με εγχείρηση που διήρκεσε 22 ώρες.

Ήταν ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιβίωση μετά από μεταμόσχευση προσώπου, έγραψε στο Twiter ο δρ Φρανκ Παπέι, ο επικεφαλής του τμήματος Δερματολογίας και Αισθητικής Χειρουργικής της Cleveland Clinic.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2005 στην Γαλλία. Η Ιζαμπέλ Ντινουάρ, παραμορφωμένη από τον σκύλο της, έκανε μεταμόσχευση της περιοχής μύτη-χείλια-μέτωπο. Υπέκυψε το Απρίλιο 2016 σε σπάνιας μορφής καρκίνο που δεν είχε προφανή σχέση με την αγωγή που λάμβανε κατά της απόρριψης του μοσχεύματος. Στις 13 Απριλίου 2006, μεταμόσχευση στα δύο τρία του προσώπου πραγματοποιήθηκε στην Κίνα σε αγρότη που είχε δεχθεί επίθεση από αρκούδα. Πέθανε τον Ιούλιο 2008 αφού εγκατέλειψε την αγωγή κατά της απόρριψης του μοσχεύματος για να καταφύγει σε ιατρικά βότανα της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM