ΗΠΑ: «Όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα», λέει ο Τραμπ για τους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους

ΗΠΑ: «Όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα», λέει ο Τραμπ για τους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

«Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα», είχε σχολιάσει ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ στο Fox News όταν είχε ερωτηθεί για την υποψηφιότητα της Νίκι Χέιλι, της μοναδικής γυναίκας υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

Πλέον, οι υποψήφιοι για το χρίσμα πληθαίνουν. Μάικ Πενς, Κρις Κρίστι, Νταγκ Μπέργκαμ: τρεις Ρεπουμπλικάνοι που ετοιμάζονται να ριχθούν αυτή την εβδομάδα στην εκλογική μάχη, προσθέτοντας τα ονόματά τους σε έναν ολοένα και πιο μεγάλο κατάλογο υποψηφίων, κάτι που ενδέχεται να ωφελήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αντίθετα, με το 2016, όταν ο δισεκατομμυριούχος αιφνιδίασε τους πάντες όταν κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και στη συνέχεια τις εκλογές, αυτή τη φορά βρίσκεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου.

Κατά τους αναλυτές, η ύπαρξη πολλών υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων, που όλοι τους προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία του Τραμπ, κινδυνεύει τελικά να διασπάσει τις ψήφους ωφελώντας τον πρώην πρόεδρο.

Η υποψηφιότητα του Μάικ Πενς

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς. Ευαγγελικός χριστιανός, ένθερμος αντίπαλος των αμβλώσεων ο Πενς το 2016 είχε βοηθήσει τον πρώην πρόεδρο να κερδίσει τις ψήφους των δεξιών χριστιανών.

Έπειτα από χρόνια που ήταν πιστός στον Τραμπ, ο πρώην αντιπρόεδρος άλλαξε στάση μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο. Η ρήξη μεταξύ των δύο ανδρών μειώνει τις πιθανότητες του Πενς να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, καθώς πολλοί υποστηρικτές του Τραμπ τον θεωρούν «προδότη».

Στο πλαίσιο αυτό, η υποψηφιότητα του Πενς κινδυνεύει να πλήξει περισσότερο τις φιλοδοξίες του Ρον ΝτεΣάντις, παρά του Τραμπ. Όπως και ο πρώην αντιπρόεδρος, έτσι και ο κυβερνήτης της Φλόριντα έχει έναν ιδιαίτερα συντηρητικό λόγο.

Δεύτερος ο Ρον ΝτεΣάντις

Βασικός αντίπαλος του Τραμπ, καθώς οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν στη δεύτερη θέση, ο ΝτεΣάντις ελπίζει να διαψεύσει τις προβλέψεις.

Σύμφωνα με παρατηρητές, ελπίζει ο Τραμπ να βρεθεί εκτός παιχνιδιού λόγω των πολλών δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούν εις βάρος του.

Η στρατηγική του ΝτεΣάντις συνίσταται κυρίως στο να προσπαθεί να προσελκύσει τους πολλούς υποστηρικτές του πρώην προέδρου, αποφεύγοντας να τον επικρίνει ανοικτά, μέχρι ο 76χρονος να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την κούρσα.

«Οι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών μπορούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, αλλά αν οι κατηγορίες για βιασμό (και η επίθεση στο Καπιτώλιο) δεν κατάφεραν να επηρεάσουν την εκλογική βάση του Τραμπ, δεν θα το καταφέρουν ούτε αυτοί», προβλέπει η Αμάνι Ουελς- Ονιόχα ιδρύτρια εταιρείας πολιτικών συμβούλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM
Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Διεθνή / Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Η Σουηδία έχει θεωρηθεί για δεκαετίες παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ισότητα των φύλων και υπερηφανεύεται για την ελευθερία έκφρασης, ωστόσο, τα στοιχεία για τις γυναίκες πολιτικούς δείχνουν μια διαφορετική εικόνα
LIFO NEWSROOM