ΗΠΑ: «Όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα», λέει ο Τραμπ για τους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους

ΗΠΑ: «Όσοι περισσότεροι, τόσο καλύτερα», λέει ο Τραμπ για τους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

«Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα», είχε σχολιάσει ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ στο Fox News όταν είχε ερωτηθεί για την υποψηφιότητα της Νίκι Χέιλι, της μοναδικής γυναίκας υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

Πλέον, οι υποψήφιοι για το χρίσμα πληθαίνουν. Μάικ Πενς, Κρις Κρίστι, Νταγκ Μπέργκαμ: τρεις Ρεπουμπλικάνοι που ετοιμάζονται να ριχθούν αυτή την εβδομάδα στην εκλογική μάχη, προσθέτοντας τα ονόματά τους σε έναν ολοένα και πιο μεγάλο κατάλογο υποψηφίων, κάτι που ενδέχεται να ωφελήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αντίθετα, με το 2016, όταν ο δισεκατομμυριούχος αιφνιδίασε τους πάντες όταν κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και στη συνέχεια τις εκλογές, αυτή τη φορά βρίσκεται πρώτος στην πρόθεση ψήφου.

Κατά τους αναλυτές, η ύπαρξη πολλών υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων, που όλοι τους προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία του Τραμπ, κινδυνεύει τελικά να διασπάσει τις ψήφους ωφελώντας τον πρώην πρόεδρο.

Η υποψηφιότητα του Μάικ Πενς

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς. Ευαγγελικός χριστιανός, ένθερμος αντίπαλος των αμβλώσεων ο Πενς το 2016 είχε βοηθήσει τον πρώην πρόεδρο να κερδίσει τις ψήφους των δεξιών χριστιανών.

Έπειτα από χρόνια που ήταν πιστός στον Τραμπ, ο πρώην αντιπρόεδρος άλλαξε στάση μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο. Η ρήξη μεταξύ των δύο ανδρών μειώνει τις πιθανότητες του Πενς να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, καθώς πολλοί υποστηρικτές του Τραμπ τον θεωρούν «προδότη».

Στο πλαίσιο αυτό, η υποψηφιότητα του Πενς κινδυνεύει να πλήξει περισσότερο τις φιλοδοξίες του Ρον ΝτεΣάντις, παρά του Τραμπ. Όπως και ο πρώην αντιπρόεδρος, έτσι και ο κυβερνήτης της Φλόριντα έχει έναν ιδιαίτερα συντηρητικό λόγο.

Δεύτερος ο Ρον ΝτεΣάντις

Βασικός αντίπαλος του Τραμπ, καθώς οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν στη δεύτερη θέση, ο ΝτεΣάντις ελπίζει να διαψεύσει τις προβλέψεις.

Σύμφωνα με παρατηρητές, ελπίζει ο Τραμπ να βρεθεί εκτός παιχνιδιού λόγω των πολλών δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούν εις βάρος του.

Η στρατηγική του ΝτεΣάντις συνίσταται κυρίως στο να προσπαθεί να προσελκύσει τους πολλούς υποστηρικτές του πρώην προέδρου, αποφεύγοντας να τον επικρίνει ανοικτά, μέχρι ο 76χρονος να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την κούρσα.

«Οι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών μπορούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, αλλά αν οι κατηγορίες για βιασμό (και η επίθεση στο Καπιτώλιο) δεν κατάφεραν να επηρεάσουν την εκλογική βάση του Τραμπ, δεν θα το καταφέρουν ούτε αυτοί», προβλέπει η Αμάνι Ουελς- Ονιόχα ιδρύτρια εταιρείας πολιτικών συμβούλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη - Νέος συναγερμός στα ΗΑΕ

Νέα πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού - Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στρατιωτικούς στόχους «σε όλο το Ιράν» - Νέα επίθεση ιρανικών drones και πυραύλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - To μήνυμα της Κίνας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM