ΗΠΑ: Οι αετοί παίρνουν τα σκουπίδια από τη χωματερή και τα ρίχνουν πίσω στους κατοίκους

ΗΠΑ: Οι αετοί παίρνουν τα σκουπίδια από τη χωματερή και τα ρίχνουν πίσω στους κατοίκους Facebook Twitter
3

Σε απόγνωση βρίσκεται η κομητεία Κινγκ, στο Σιάτλ των ΗΠΑ, όπου τεράστιοι, φαλακροί αετοί παίρνουν σκουπίδια από τη χωματερή και τα ρίχνουν πίσω στις αυλές των κατοίκων. 

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η τοπική κοινότητα θάβει τα σκουπίδια της στην ίδια περιοχή, που πλέον έχει μετατραπεί σε χώρο συνάθροισης και «ανθυγιεινής διατροφής» των φτερωτών αρπακτικών μέσα στα απορρίμματα.

Αφού τελειώσουν με το γεύμα τους, οι εκατοντάδες αετοί που ζουν εκεί, συνηθίζουν να υψώνουν στον αέρα σκουπίδια και να τα μεταφέρουν πίσω στον αστικό ιστό. 

ΗΠΑ: Οι αετοί παίρνουν τα σκουπίδια από τη χωματερή και τα ρίχνουν πίσω στους κατοίκους Facebook Twitter
ΗΠΑ: Οι αετοί παίρνουν τα σκουπίδια από τη χωματερή και τα ρίχνουν πίσω στους κατοίκους Facebook Twitter

Στο παρελθόν το είδος τους κινδύνευε με εξαφάνιση αλλά πλέον έχουν ανακάμψει, ξεπερνώντας τους 20.000 σε πληθυσμό, χάρη στην αφθονία τροφής. 

Όμως η πληθυσμιακή αύξηση των αετών έχει πλέον αρνητικές συνέπειες για τους ανθρώπους: κάθε μέρα, δεκάδες κάτοικοι του Cedar Hills βρίσκουν στις αυλές τους σακούλες και αντικείμενα, από τους 2,5 χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που ρίχνονται, σε καθημερινή βάση, στη χωματερή κοντά στο Renton. 

Το πλάνο της διαχείρισης σκουπιδιών για τα επόμενα 20 χρόνια, προβλέπει μάλιστα την επέκταση της χωματερής, με κονδύλια 270 εκατομμυρίων δολαρίων. Όμως δυσκολότερη αναμένεται πως θα είναι η διαχείριση των αετών που θα πολλαπλασιαστούν κάτω από αυτές τις ευνοϊκές συνθήκες. 

«Όποιος μένει σε ακτίνα πτήσης αυτών των αετών, ξέρει ότι οι φαλακροί αετοί αφήνουν σκουπίδια παντού», σχολιάζει στους Seattle Times ένας κάτοικος της περιοχής. «Ο πληθυσμός τους αυξάνεται. Γυιατί; Επειδή απολαμβάνουν "δωρεάν γεύματα" στη χωματερή».

«Προσπαθούμε να μειώσουμε αυτόν τον εναέριο "βομβαρδισμό" σκουπιδιών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κομητείας στους New York Times. «Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει». 

Στη χωματερή, ενήλικα πουλιά ζουν πλάι στα μικρά τους, που μαθαίνουν από τους γονείς τους να κυνηγούν, αλλά και να βρίσκουν έτοιμη, ακίνητη, πιο εύκολη λεία ανάμεσα στις σακούλες σκουπιδιών. 

ΗΠΑ: Οι αετοί παίρνουν τα σκουπίδια από τη χωματερή και τα ρίχνουν πίσω στους κατοίκους Facebook Twitter
ΗΠΑ: Οι αετοί παίρνουν τα σκουπίδια από τη χωματερή και τα ρίχνουν πίσω στους κατοίκους Facebook Twitter

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Στην αρχή με έπιασε γέλιο. Ξέρεις, η εκδίκηση της φύσης, way to go eagles, και τέτοια. Και μετά σκέφτηκα τι τα περιμένει τα καημένα τα πτηνά, τώρα που έγιναν... πρόβλημα!