ΗΠΑ: Οι αετοί παίρνουν τα σκουπίδια από τη χωματερή και τα ρίχνουν πίσω στους κατοίκους

ΗΠΑ: Οι αετοί παίρνουν τα σκουπίδια από τη χωματερή και τα ρίχνουν πίσω στους κατοίκους Facebook Twitter
3

Σε απόγνωση βρίσκεται η κομητεία Κινγκ, στο Σιάτλ των ΗΠΑ, όπου τεράστιοι, φαλακροί αετοί παίρνουν σκουπίδια από τη χωματερή και τα ρίχνουν πίσω στις αυλές των κατοίκων. 

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η τοπική κοινότητα θάβει τα σκουπίδια της στην ίδια περιοχή, που πλέον έχει μετατραπεί σε χώρο συνάθροισης και «ανθυγιεινής διατροφής» των φτερωτών αρπακτικών μέσα στα απορρίμματα.

Αφού τελειώσουν με το γεύμα τους, οι εκατοντάδες αετοί που ζουν εκεί, συνηθίζουν να υψώνουν στον αέρα σκουπίδια και να τα μεταφέρουν πίσω στον αστικό ιστό. 

ΗΠΑ: Οι αετοί παίρνουν τα σκουπίδια από τη χωματερή και τα ρίχνουν πίσω στους κατοίκους Facebook Twitter
ΗΠΑ: Οι αετοί παίρνουν τα σκουπίδια από τη χωματερή και τα ρίχνουν πίσω στους κατοίκους Facebook Twitter

Στο παρελθόν το είδος τους κινδύνευε με εξαφάνιση αλλά πλέον έχουν ανακάμψει, ξεπερνώντας τους 20.000 σε πληθυσμό, χάρη στην αφθονία τροφής. 

Όμως η πληθυσμιακή αύξηση των αετών έχει πλέον αρνητικές συνέπειες για τους ανθρώπους: κάθε μέρα, δεκάδες κάτοικοι του Cedar Hills βρίσκουν στις αυλές τους σακούλες και αντικείμενα, από τους 2,5 χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που ρίχνονται, σε καθημερινή βάση, στη χωματερή κοντά στο Renton. 

Το πλάνο της διαχείρισης σκουπιδιών για τα επόμενα 20 χρόνια, προβλέπει μάλιστα την επέκταση της χωματερής, με κονδύλια 270 εκατομμυρίων δολαρίων. Όμως δυσκολότερη αναμένεται πως θα είναι η διαχείριση των αετών που θα πολλαπλασιαστούν κάτω από αυτές τις ευνοϊκές συνθήκες. 

«Όποιος μένει σε ακτίνα πτήσης αυτών των αετών, ξέρει ότι οι φαλακροί αετοί αφήνουν σκουπίδια παντού», σχολιάζει στους Seattle Times ένας κάτοικος της περιοχής. «Ο πληθυσμός τους αυξάνεται. Γυιατί; Επειδή απολαμβάνουν "δωρεάν γεύματα" στη χωματερή».

«Προσπαθούμε να μειώσουμε αυτόν τον εναέριο "βομβαρδισμό" σκουπιδιών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κομητείας στους New York Times. «Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει». 

Στη χωματερή, ενήλικα πουλιά ζουν πλάι στα μικρά τους, που μαθαίνουν από τους γονείς τους να κυνηγούν, αλλά και να βρίσκουν έτοιμη, ακίνητη, πιο εύκολη λεία ανάμεσα στις σακούλες σκουπιδιών. 

ΗΠΑ: Οι αετοί παίρνουν τα σκουπίδια από τη χωματερή και τα ρίχνουν πίσω στους κατοίκους Facebook Twitter
ΗΠΑ: Οι αετοί παίρνουν τα σκουπίδια από τη χωματερή και τα ρίχνουν πίσω στους κατοίκους Facebook Twitter

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Στην αρχή με έπιασε γέλιο. Ξέρεις, η εκδίκηση της φύσης, way to go eagles, και τέτοια. Και μετά σκέφτηκα τι τα περιμένει τα καημένα τα πτηνά, τώρα που έγιναν... πρόβλημα!