Η πιτσαρία Jimmy john's στην Τζόρτζια απέλυσε τέσσερις υπαλλήλους της, οι οποίοι φέρονται σε βίντεο να παίζουν με την ζύμη πίτσας αναπαριστώντας απαγχονισμό.

 

Το περιστατικό αρχικά ανέβηκε στο Snapchat αλλά γρήγορα πήρε διαστάσεις στα social media καθώς πολλοί ήταν οι χρήστες που τόνισαν ότι η απεικόνιση αυτή φέρνει στο νου τις ρατσιστικές πρακτικές των λευκών κατά των μαύρων μιας άλλης εποχής.

 

Το βίντεο δείχνει έναν νεαρό άνδρα να βοηθά έναν άλλο να βάλει μια θηλιά από ζύμη γύρω από το λαιμό του. Δύο άλλοι υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένου αυτού που τραβάει το βίντεο, κατέγραψαν το περιστατικό στα τηλέφωνά τους.

 

Τα τρία άτομα που φαίνονται στο βίντεο με τον τίτλο «Ευτυχισμένη 4η Ιουλίου» φορούν στολές και ποδιές που φέρουν την επωνυμία της πιτσαρίας.

 

 

Το κλιπ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ενώ πολλοί χρήστες δήλωσαν στα social media, ότι δεν θα ξαναεπισκεφτούν το κατάστημα.

 

Σε απάντησή της στο Twitter η εταιρεία δήλωσε πως και οι τέσσερις υπάλληλοι είχαν «απολυθεί».

 

«Έχουμε μηδενική ανοχή για ρατσισμό ή διακρίσεις σε οποιαδήποτε μορφή», δήλωσε η εταιρεία σημειώνοντας πως οι ενέργειες που εμφανίζονται σε αυτό το βίντεο είναι εντελώς απαράδεκτες και δεν αντιπροσωπεύουν την επωνυμία του Jimmy John».

 

 

 

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα ρατσιστικά υπονοούμενα, που ενόχλησαν τους χρήστες αλλά και το γεγονός ότι οι υπάλληλοι απεικονίζονται να παίζουν ακόμα και σκοινάκι με την ζύμη, που αργότερα καταλήγει στο τραπέζι τους.

 

 

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό τις τελευταίες ημέρες που σημειώνεται ρατσιστικό συμβάν σε πιτσαρία των ΗΠΑ.

 

Στα τέλη Ιουνίου ένα ζευγάρι από το Οχάιο, παρήγγειλε πίτσα και μόλις άνοιξε το κουτί είδε ότι οι υπάλληλοι είχαν σχηματίσει πάνω της μία σβάστικα.

 

Με πληροφορίες του CNN/Global News

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr