ΗΠΑ: Μεγιστάνας κατηγορείται για τη μεγαλύτερη φορολογική απάτη στην αμερικανική ιστορία

ΗΠΑ: Μεγιστάνας κατηγορείται για τη μεγαλύτερη φορολογική απάτη στην αμερικανική ιστορία Facebook Twitter
ΗΠΑ: Μεγιστάνας κατηγορείται για τη μεγαλύτερη φορολογική απάτη στην αμερικανική ιστορία
0

Μεγιστάνας στον τομέα του software στις ΗΠΑ κατηγορείται για τη μεγαλύτερη φερόμενη φορολογική απάτη στην αμερικανική ιστορία.

Ο Robert Brockman, διευθύνων σύμβουλος της Reynolds and Reynolds, φέρεται να έχει αποκρύψει 2 δισ. δολάρια σε έσοδα από τις φορολογικές αρχές για δύο δεκαετίες, χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών.

Κατηγορείται ακόμα για ένα φερόμενο σύστημα απάτης που αφορούσε χρεόγραφα.

Ο κ. Brockman εμφανίστηκε με τηλεδιάσκεψη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Χιούστον του Τέξας και αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι είχαν ειδοποιηθεί για τις υποτιθέμενες ενέργειές του από τον συνάδελφό του και  δισεκατομμυριούχο Robert Smith.

Ο Smith κατέθεσε εναντίον του κάνοντας συμφωνία με τις αρχές προκειμένου να αποφύγει ο ίδιος τη δίωξη.

Σε δήλωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι ο κ. Brockman, 79 ετών, πραγματοποίησε την απάτη χρησιμοποιώντας οικογενειακό φιλανθρωπικό trust και πολλές υπεράκτιες εταιρείες με έδρα τις Βερμούδες και το νησί της Καραϊβικής St. Kitts and Nevis.

Οι κινήσεις αυτές έγιναν σύμφωνα με τις αρχές, για να αποκρύψει έσοδα από τις επενδύσεις του σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία διαχειρίζεται μια εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο κ. Brockman χρησιμοποίησε κωδικούς ονομάτων και κρυπτογραφημένα email για να διαχειριστεί κρυφά τις επενδύσεις.

Ο Αμερικανός εισαγγελέας David Anderson είπε σε δημοσιογράφους ότι ο κ. Brockman είχε επίσης κατηγορηθεί για αγορά και πώληση χρεογράφων στην εταιρεία του, παραβιάζοντας δεσμεύσεις προς τους επενδυτές.

Το χρέος φέρεται να αγοράστηκε με τη βοήθεια εσωτερικών πληροφοριών που είχε.

Ο μεγιστάνας αντιμετωπίζει συνολικά 39 κατηγορίες. Μεταξύ αυτών η φοροδιαφυγή, η απάτη και το ξέπλυμα χρήματος.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Smith με τις εισαγγελικές αρχές, ο έτερος δισεκατομμυριούχος καλείται να πληρώσει περισσότερα από 139 εκατομμύρια δολάρια σε κυρώσεις και φόρους.

Θα εγκαταλείψει επίσης αξιώσεις επιστροφής χρημάτων ύψους 182 εκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες υποβλήθηκαν εν μέρει για φιλανθρωπικές συνεισφορές.

Ο κ. Smith είναι ιδρυτής των Vista Equity Partners στο Σαν Φρανσίσκο και είναι ο πλουσιότερος Αφροαμερικανός επενδυτής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Forbes.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM