ΗΠΑ και Βρετανία "στέλνουν" το ΔΝΤ στην Ουκρανία

ΗΠΑ και Βρετανία "στέλνουν" το ΔΝΤ στην Ουκρανία Facebook Twitter
2

Πρόθυμη να συνδράμει σε πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οικονομική στήριξη στην Ουκρανία, δηλώνει η Βρετανία διά του υπουργού της των Εξωτερικών, όπως και οι ΗΠΑ που προτείνουν στη χώρα μόλις σχηματίσει κυβέρνηση, να ξεκινήσει συνομιλίες με το Ταμείο.

Η Βρετανία είναι έτοιμη να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία εντός πλαισίων που θα τεθούν από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν.

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λου από την πλευρά του κάλεσε την Ουκρανία να αρχίσει συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη διαμόρφωση πακέτου οικονομικής βοήθειας το συντομότερο δυνατόν μετά την εγκατάσταση της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο.

Στο μεταξύ αργά το βράδυ της Κυριακής το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ανακαλέσει τον Ρώσο πρεσβευτή από το Κίεβο για διαβουλεύσεις σχετικά με την «επιδεινούμενη κατάσταση» στην Ουκρανία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια