Στην Wall Street στοχεύει να εισαχθεί η γερμανική startup βιοτεχνολογίας Atai Life Sciences, θέλοντας από την Αρχική της Δημόσια Προσφορά να αντλήσει 214,3 εκατ. δολάρια, φθάνοντας την αποτίμησή της στα 2,3 δισ. δολάρια.

 

Η φαρμακευτική εταιρεία με έδρα το Βερολίνο και η οποία υποστηρίζεται από τον Πίτερ Τιλ, εκ των συνιδρυτών της Paypal και ο πρώτος εξωτερικός επενδυτής στο Facebook μεταξύ άλλων, σχεδιάζει να διαθέσει περί των 14,29 εκατ. μετοχών, με την τιμή της κάθε μετοχής να κυμαίνεται στο εύρος μεταξύ 13 και 15 δολαρίων, σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

 

Η γερμανική startup, ερευνά τη χρήση ψυχοτρόπων και ψυχεδελικών ουσιών για την αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών, όπως η κατάθλιψη και οι κρίσεις άγχους. Ο συνιδρητής της εταιρείας Κρίστιαν Ανγκερμάιερ, είναι από τους υποστηρικτές της χρήσης της ουσίας ψιλοκυβίνης, το συστατικό που εμπεριέχεται στα ψυχοτρόπα μανιτάρια, ως φάρμακο για τις ψυχικές διαταραχές.

 

Μέσα στο 2021 η Atai έχει αντλήσει 157 εκατ. δολάρια από επενδυτές, με την αποτίμησή της να φθάνει περί των 2 δισ. δολαρίων.