LIVE!

ΗΠΑ: Γιαγιά και εγγονή αποφοίτησαν την ίδια ημέρα από το ίδιο πανεπιστήμιο

ΗΠΑ: Γιαγιά και εγγονή αποφοίτησαν την ίδια ημέρα από το ίδιο πανεπιστήμιο Facebook Twitter
0

Ποτέ δεν είναι αργά για να πάρει κανείς το πτυχίο του. 

Η 74χρονη Πατ Όρμοντ αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Τενεσί (UTC) την ίδια μέρα με την 22χρονη εγγονή της, Μέλοντι. Η ηλικιωμένη γυναίκα πήρε το πτυχίο της στην ανθρωπολογία, 42 χρόνια μετά την πρώτη φορά που μπήκε για μάθημα σε κολεγιακό αμφιθέατρο.

Η Πατ είχε ξεκινήσει τις σπουδές της το 1978, στο πολιτειακό πανεπιστήμιο του Kennesaw στην Ατλάντα. Όμως μετά από ένα εξάμηνο είχε εγκαταλείψει, μετακομίζοντας στην Τσατανούγκα του Τενεσί. 

Πέρασε τις επόμενες δεκαετίες δουλεύοντας ως λογίστρια. Έκανε παιδιά και απέκτησε, μεταξύ άλλων, τον πατέρα της Μέλοντι. Περιστασιακά παρακολουθούσε μερικά μαθήματα στο UTC και, αφού βγήκε στη σύνταξη, κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετές «μονάδες» για να αποφοιτήσει. 

Η εγγονή της είχε πάρει μεταγραφή στο ίδιο ίδρυμα μετά από ένα χρόνο στο κολέγιο Berea του Κεντάκι. Τον τελευταίο χρόνο, γιαγιά και εγγονή παρακολουθούσαν μαθήματα online λόγω της πανδημίας. 

Η Πατ συνήθιζε να παρακολουθεί μαθήματα το πρωί και η εγγονή της τα απογεύματα. Με την Μέλοντι δεν είχαν κοινά μαθήματα αλλά συχνά συναντιούνταν στους χώρους του πανεπιστημίου τα μεσημέρια. «Την έβλεπα και φώναζα «γιαγιά» μέχρι να με δει», θυμάται η 22χρονη, μιλώντας στο CNN. 

Τελικά αποφοίτησαν και οι δύο την ίδια ημέρα, στις 20 Νοεμβρίου. Λόγω του κορωνοϊού δεν υπήρχε κοινό, αλλά η μία ακολούθησε την άλλη στην σκηνή, καθώς τα επώνυμά τους ήταν ακριβώς τα ίδια. 

Η Πατ ελπίζει να γίνει παράδειγμα για «αντισυμβατικούς» φοιτητές που θέλουν να πάρουν το πτυχίο τους έστω και αργά. «Η μάθηση δεν σταματά ποτέ. Είναι κάτι που μου το δίδαξε ο πατέρας μου όταν ήμουν νεότερη. Ό,τι κι αν κάνεις, δεν σταματάς να μαθαίνεις. Υπάρχει πάντα επιλογή». 

Η 74χρονη προετοιμάζεται τώρα για το επόμενο πτυχίο της, ένα bachelor στην ιστορία. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Διεθνή / Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Ο Harry Styles δήλωσε ότι ο θάνατος του Liam Payne το 2024 τον ώθησε να επανεξετάσει τη ζωή του. Μιλώντας για το νέο του άλμπουμ, αναφέρθηκε στο πένθος, τη δημόσια έκθεση και τον τρόπο που τιμά τη μνήμη του πρώην συνεργάτη του.
THE LIFO TEAM
Μαρτυρία Ελληνίδας κατοίκου στην Κύπρο: «Εύχομαι το κράτος να είναι σε ετοιμότητα»

Διεθνή / Μαρτυρία Ελληνίδας κατοίκου στην Κύπρο: «Εύχομαι το κράτος να είναι σε ετοιμότητα»

Η ραγδαία κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έχει φέρει σε εγρήγορση τους κατοίκους της Κύπρου, με σειρήνες συναγερμού και προληπτικά μέτρα ετοιμότητας, ενώ η καθημερινότητα συνεχίζεται υπό αίσθημα ανησυχίας αλλά και εμπιστοσύνης στις αρχές
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Εξαπλώνεται στην ευρύτερη περιοχή – Το Ιράν προειδοποιεί την Ευρώπη

Όλες οι εξελίξεις - Με αμείωτη ένταση οι εκατέρωθεν επιθέσεις - Το Ιράν αρνείται ότι στόχευσε το Αζερμπαϊτζάν - Αποκλεισμένα τα Στενά του Ορμούζ - Συγκεντρώσεις για τον Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM