ΗΠΑ: Δυο πυροσβέστες νεκροί σε ενέδρα στην πολιτεία Άινταχο

ΗΠΑ: Δυο πυροσβέστες νεκροί σε ενέδρα στην πολιτεία Άινταχο Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Μέλη ειδικής μονάδας επέμβασης της αστυνομίας (SWAT) εντόπισαν χθες βράδυ (τοπική ώρα) «αποβιώσαντα άνδρα στο όρος Κάνφιλντ» και «πυροβόλο όπλο κοντά του», ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Κουτενάι στις ΗΠΑ, έπειτα από την ενέδρα εναντίον πυροσβεστών που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δυο μέλη της υπηρεσίας που είχαν σπεύσει για να συμμετάσχουν σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Το γραφείο του σερίφη Μπομπ Νόρις ανέφερε πως η εντολή προς τους πολίτες στην περιοχή όπου εκτυλισσόταν το επεισόδιο να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονταν αίρεται, ωστόσο θύμισε πως «εξακολουθεί να υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς στο Όρος Κάνφιλντ», απευθύνοντας σύσταση στους πολίτες να «προετοιμαστούν και να είναι έτοιμοι» για την περίπτωση που χρειαστεί εσπευσμένη απομάκρυνσή τους.

Ο σερίφης Νόρις ανέφερε νωρίτερα πως δεν ήταν ξεκάθαρο αν η ενέδρα στήθηκε από έναν περισσότερους οπλοφόρους. Ανέφερε πως χρησιμοποιήθηκαν ισχυρά τουφέκια εναντίον πυροσβεστών και αστυνομικών.

Το σημείο από όπου βάλλονταν είχε «πυκνή βλάστηση», πρόσθεσε, τονίζοντας πως ο δράστης ή οι δράστες δεν υπήρχε καμιά ένδειξη πως είχε ή είχαν πρόθεση να παραδοθεί ή να παραδοθούν.

Εμπρησμός με σκοπό να προσελκυστούν πυροσβέστες στην περιοχή

Πρόκειται για «ειδεχθή» επίθεση εναντίον «των θαρραλέων πυροσβεστών μας», τόνισε μέσω X ο κυβερνήτης της πολιτείας Άινταχο, ο Μπραντ Λιτλ, δηλώνοντας «συγκλονισμένος» και καλώντας τους συμπολίτες του να «προσευχηθούν για τις πυροσβέστες και τις οικογένειές τους» και προειδοποιώντας επίσης να μην πλησιάσουν στην περιοχή ώστε να επιτραπεί στην πυροσβεστική να μπορέσει να φέρει σε πέρας το έργο της κατάσβεσης.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας, ο Πατ Ράιλι, δήλωσε πως «ράγισε η καρδιά του» για την επίθεση στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KHQ.

Ερευνάται το εάν η πυρκαγιά οφειλόταν σε εμπρησμό με σκοπό να προσελκυστούν πυροσβέστες στην περιοχή, δήλωσε ο βοηθός σερίφη Τζεφ Χάουαρντ στο ABC News.

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κρίστι Νόεμ ενημερώθηκε για το συμβάν, επίσης σύμφωνα με το ABC News.

Με περισσότερα όπλα από ό,τι κατοίκους σε κυκλοφορία, οι ΗΠΑ καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη θνησιμότητας από πυροβόλα όπλα από οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα.

Οι θάνατοι αυτής της φύσης είναι αέναη μάστιγα στη χώρα που η μια κυβέρνηση μετά την άλλη δεν καταφέρνει να ελέγξει, καθώς πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν προτάσεις για τον περιορισμό της οπλοκατοχής. Το δικαίωμα των πολιτών να κατέχουν όπλα προστατεύεται από τη δεύτερη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive, μέχρι στιγμής φέτος έχουν καταγραφτεί στις ΗΠΑ 189 mass shootings — επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν πάνω από τέσσερα θύματα εξαιρουμένου του δράστη, κατά τον ορισμό που χρησιμοποιεί.

Τουλάχιστον 17.927 άνθρωποι δολοφονήθηκαν με τη χρήση πυροβόλων όπλων το 2023 στις ΗΠΑ, κατά τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στους Bob Vylan την είσοδο στη χώρα μετά το σύνθημα για τους IDF στο Glastonbury

Διεθνή / Έρευνα στους Bob Vylan για σύνθημα με τους IDF στο Glastonbury – Απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η υπόθεση έχει καταγραφεί ως «παραβίαση της δημόσιας τάξης», ενώ η εταιρεία που εκπροσωπούσε το συγκρότημα διέκοψε τη συνεργασία τους
LIFO NEWSROOM
Όταν η Ρωσία στρατολογεί με ένα μήνυμα στο Telegram - Νέοι Ουκρανοί γίνονται άθελά τους βομβιστές αυτοκτονίας

Διεθνή / Όταν η Ρωσία στρατολογεί με ένα μήνυμα στο Telegram - Νέοι Ουκρανοί γίνονται άθελά τους βομβιστές αυτοκτονίας

Οι επιθέσεις δεν οργανώνονται από κάποιο ισλαμιστικό παρακλάδι, αλλά –σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές– από πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ από πού προήλθε η Covid-19

Διεθνή / ΠΟΥ: Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ από πού προήλθε η Covid-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει καταφέρει να πάρει τα απαραίτητα δεδομένα για να αξιολογήσει αν η COVID-19 ήταν αποτέλεσμα εργαστηριακού ατυχήματος, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις προς την κινεζική κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM