No.1

Ινστιτούτο NIESR: Η βρετανική οικονομία κινδυνεύει με ύφεση καθώς πλησιάζει το Brexit

Ινστιτούτο NIESR: Η βρετανική οικονομία κινδυνεύει με ύφεση καθώς πλησιάζει το Brexit Facebook Twitter
0

Η οικονομική ανάπτυξη στη Βρετανία βρίσκεται σε στασιμότητα και υπάρχει μία στις τέσσερις πιθανότητες η κρίση του Brexit να έχει ήδη οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κορυφαίο ινστιτούτο NIESR.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (NIESR) ανακοίνωσε ότι υπάρχουν κίνδυνοι για περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας δεδομένου ότι οι πιθανότητες να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία είναι τώρα γύρω στο 40%.

Ο Μπόρις Τζόνσον, το φαβορί για να γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας αυτή την εβδομάδα, έχει δηλώσει ότι θα εντείνει τις προετοιμασίες για μια έξοδο χωρίς μια συμφωνία προκειμένου να αναγκάσει την ΕΕ να προχωρήσει σε αλλαγές στη συμφωνία που σύναψε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με το μπλοκ αλλά που καταψήφισαν τρεις φορές οι Βρετανοί βουλευτές.

Το NIESR εκτίμησε στο παρελθόν ότι η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου. Εάν η οικονομία της Βρετανίας συρρικνωθεί και στο τρίτο τρίμηνο, θα πρόκειται για την πρώτη ύφεση της Βρετανίας μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.

«Οι προοπτικές μετά τον Οκτώβριο, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πράγματι πολύ θολές με την πιθανότητα σοβαρής κάμψης στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit χωρίς συμφωνία», ανέφερε.

Το NIESR αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις του για τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της Βρετανίας το 2019 και το 2020 στο 1,2% και το 1,1% συγκριτικά με το 1,4% και 1,6% προηγουμένως. Έδωσε πιθανότητες 30% η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να συρρικνωθεί το 2020, βάσει του μέσου όρου όλων των σεναρίων του Brexit.

«Δεν υπάρχει αισθητή ανάπτυξη για κάποια χρόνια ύστερα από ένα Brexit χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του NIESR director Τζατζίντ Τσάντα σε συνέντευξη Τύπου.

Ακόμα κι αν ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας πετύχει μια συμφωνία για το Brexit, πιθανόν να υπάρξει πλήγμα στα δημόσια οικονομικά, σύμφωνα με το NIESR.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM